Невесиње од Владе добија милостињу

Премијер Српске Жељка Цвијановић и министар рада и борачко инвалидске заштите Петар Ђокић разговарали су у Невесињу са начелником општине Момчилом Шиљеговићем о проблемима у том граду, а потом заједнички додјелили 57 бесповратних новчаних средстава за стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида.

Република Српска 17.08.2014 | 19:03
Невесиње од Владе добија милостињу

Први човјек Невесиња Момчило Шиљеговић упознао је премијерку о бројним проблемима у општини Невесиње, али и искористио прилику да се још једном захвали Влади на одличној сарадњи.

Начелник општине не крије задовољство што је републичка власт коначно одлучила да улаже и у тај херцеговачки град, који је тек од недавно почео са реализацијом пројекате уз помоћ Владе.

“Имамо добру сарадњу. Доста тога је реализовано на простору Херцеговине, укључујући свакако и Невесиње, али постоји исто тако велика потреба за унапређење када је у питању путна инфрструктура. Ту је свакако И економска страна што се намеће као потреба широм Републике Српске. Уосталом, то је уобичајено за цијелу регију.

Морамо обезбијеђивати додатне инвестиције. Овдје се неке започете, омогућене, одређени број запошљавања, али свакако и у будућности ће се посветити посебна пажња”, рекла је Жељка Цвијановић.
Начелник Невесиња посебно је подвукао да се рдаи о дугогодишњим проблемима.

“Имамо толико проблема да их за 45 минута не можемо све да кажемо. У сваком случају уз обострано разумјевање и предсједнице Владе и ресорних министарстава И општине ми покушавамо да рјешимо те инфраструктурне проблеме који су се нагомилали у задњих 50 година”, каже Момчило Шиљеговић.

Потпредсједник СДС-а, Огњен Тадић, каже да је добра сарадња општине Невисиње И ребубличке власти потпуно нормална ствар, али да се тек у октобру може очекивати да овај херцеговачки град заиста почне да живи.

„Невесиње ће имати још бољу сарадњу када се у октобарским изборима десе промјене и када предсједник Владе буде Младен Босић. Тада неће бити неко коме се баца милостиња, већ ће се препознати значај овога краја и почеће да живи у Републици Српској онако како данас живе неки други крајеви. Сваки начелник било које општине у којој је СДС на власти је кроз све ово показао да је начелник свих грађана и да не прави разлику између оних који су га бирали или га нису бирали.

Тако ми не правимо проблем ни око сарадње са Владом, без обзира ко у њој сједи. Али, оно што је важно за сваку од тих општина и сваког начелника је да Влада Републике Српске уде заиста народна Влада, а не неке политичке странке или интересне групе која се ослонила на буџет и црпи све што је из њега доступно“, истакао је Огњен Тадић.

Огњен Тадић у Невесињу је разговарао и са младима СДС-а. Он је посебно подвукао да Српска демократска странка жели да подигне свијест младих људи у Републици Српској на тај ниво да схвате да је борба против корупције, борба за њихову будућност.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Вукови с Вучијака

17.08.2014 17:36

Ма шта то прићате издајници Српског народа, овдје се најбоље живи, ми смо најнапреднији само ви то не разумјете. погледајте само ауто и авион нашег "ПРЕДСЈЕДНИКА" боји је од већине на свијету. Отрежњење: ми смо овце за шишање, ако у октобру побједи ова багра, вукови се селе у Аустрију код родбине!! Запамтите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

18.08.2014 00:00

Недајте се невесињци, не продајите се за мале паре, имајте достојанство. Нисмо ми будале да нас СНСД-е за..бава наредних 4 године...... скинути лопове са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рубин

18.08.2014 07:38

Е,у будућности тебе нема,бијела чизмице,и дабогда вам се вратило све како сте радили,ништа више.А Невесињци морају знати да је ово само још један предизборни трик владајуће олигархије која се зове снсд.Гдје ми је ,боже драги,била памет кад сам им прије неколико година дао свој глас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомир Посавина

18.08.2014 20:44

ПАДА ВЛАДА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

18.08.2014 22:38

Како милостињу када су дошли да подјеле 300 чланских карата како кажу. Смијешни су јадни и биједни. Још су почели да хапсе групу грађана која је у кафани пјевала Бајагину пјесму "Пада Влада" када је Цвијановићка била у посјети Невесињу. На кога вам то личи. То је наша демократија. Њихова политика расула се у прах и пепео, остале су само неистине, манипулације, примитивизам и језик мржње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велимир

04.07.2015 15:33

Драги моји земљаци и пријатељи,не сметните с ума да будућност увијек овиси од вас,и да у миру не смијете губити оно што сте постигли у рату и надљудским пожртвовањем и херојством.Ови из врха Српске су до гуше упетљани у разно разне махинације,уједно представљају најбогатији слој људи у Српској и нису кадри да с ријечи и празних обећања предју на конкретна дјела.Случајно сам дознао за неке њихове "бисере"који су спојени са махинацијама с порезом на средства које су добили од ЕУ,и када сам то дознао схватио сам да госп."Ронхил-Деламарис"мисли само на себе.Поздрав од В.Ж.

ОДГОВОРИТЕ