Кијев прихватио руски конвој помоћи

Украјинска страна признала је конвој Русије као хуманитарну помоћ, саопштено је из владе Украјине.

Свијет 17.08.2014 | 12:43
Кијев прихватио руски конвој помоћи

"У складу са члановима 4 и 5 украјинског закона о хуманитарној помоћи и имајући у виду иницијативу предсједника Петра Порошенка о прихватању хуманитарне помоћи у оквирима међународне хуманитарне мисије под надзором Међународног комитета Црвеног крста /МКЦК/, прихватамо пошиљку као хуманитарну помоћ", наводи се у саопштењу, преноси РИА "Новости".

Министар социјалне политике Украјине Људмила Денисова потписала је рјешење којим се конвој признаје као хуманитарна помоћ.

Писмо са листом робе у 280 камиона из Русије уз потпис шефа регионалног одјељења МКЦК Паскала Катата, поднијето је јуче Министарству за социјалну политику.

Према том писму, терет укључује 12 врста артикала робе у количини од 1.856 тона што је у складу са оним што је пријавила Москва.

"Робу је примила мисија МКЦК-а у Украјини чији ће представници пребацити и дистрибуирати помоћ преко контролног пункта у Доњецку", наводи се у саопштењу владе у Кијеву.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јулио

17.08.2014 12:47

Прво су све камионе претресли,да нема мозда орузје,а онда сам гледао од 280 камиона сваки треци је празан или полупразан,па им ниста није јасно засто саљу толике камионе,видим и делегација еу не разумије ниста засто саљу пола празних и полупразних камиона .

ОДГОВОРИТЕ