Спартак је 'московски господар'!

Народни тим после Динамовог скинуо још један скалп великом градском ривалу. Али, питање је да ли је заслужио сва три бода?

Фудбал 17.08.2014 | 14:45
Спартак је 'московски господар'!

Атомски фудбал у великом градском дербију у четвртом колу руске Премијер лиге и велики тријумф Спартака, иако је утисак да ЦСКА није заслужио пораз пошто је био макар равноправан ривал гостујућем тиму. Судија Владислав Безбродов, међутим, нехотице је урушио сав труд Армејаца олако се одлучивши да покаже пенал са којег је Народни тим стигао до минималца од 1:0 (0:0).

Дмитри Комбаров је био стрелац са беле тачке, али је кључан био детаљ који је претходио једанаестерцу. Дуго се лопта вртела пред голом ЦСКА, на крају је стигла до Сергеја Паршивљука, који је покушао да заобиђе Игора Акинфејева... Убрзо се нашао на земљи.

На први поглед чист пенал, али се после снимка учинило да је Паршивљук кренуо да пада и пре контакта са голманом ЦСКА. Милиметри су одлучивали, па је тешко сву кривицу свалити на Безбродова.

Испоставило се да ће погодак Комбарова бити једини на мечу који је обиловао садржајем. Пре тог одлучујућег тренутка у 61. минуту Ким Калстром је уздрмао пречку домаћег тима, да би се у наставку Спартак грчевито бранио. И успео пре свега захваљујући феноменалном Артему Реброву, који је у самом финишу бравурозним интервенцијама зауставио бомбе Сергеја Игнашевића и Виталија Березцуког и омогућио свом тиму да се на најбољи начин опере пред навијачима за дебакл на гостовању код Краснодара (4:0) пре недељу дана.

Градски дербији ове сезоне леже Спартаку. Пре само два кола Народни тим је славио и на гостовању код Динама. Сада је успео и да оконча тријумфалну серију Армејаца од четири победе. Није то лако пало домаћима, па је у судијској надокнади Паршивљук искључен јер је бранио саиграча од бесног Кирила Набабкина. И Набабкин је, наравно, морао ван игре. То ће га, ипак, најмање оптерећивати кад легне на спавање. Пораз од љутог ривала много више боли.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА - 4. коло:

ЦСКА Москва – Спартак Москва 0:1 (0:0)
/Комбаров 61пен/

14.00 Арсенал Тула – Динамо Москва
16.30 Рубин Казањ – Ломотива Москва
19.00 Ростов – Краснодар

Субота:

Урал – Торпедо 0:2 (0:0)
/Пугин 73, Риков 90/

Зенит – Уфа 1:0 (1:0)
/Хулк пен 31/

Понедељак:

18.00 Терек Грозни – Мородовија
19.00 Кубан - Амкар

Коментари / 0

Оставите коментар