Звезда убједљива и против 'Ћурана'!

Капитен Звезде вероватно последњу утакмицу на стадиону у Љутице Богдана крунисао маестралним голом којим је утабан пут до победе над Јагодином од 3:0.

Фудбал 17.08.2014 | 00:15
Звезда убједљива и против 'Ћурана'!

Било је тренутака када је са терена популарне "Маракане" излазио уз пратњу звиждука, али коначан растанак Ненад Милијаш са стадионом на којем се прославио памтиће се као шампионски. Капитен Црвене звезде, који је протекле сезоне водио екипу до прекида шестогодишњег поста, пробио је бункер неубедљиве Јагодине у мечу другог кола Суперлиге и прокрчио пут до победе од 3:0.

Али, начин на који је то урадио... Тако карактеристичан за бомбардера убојите левице. Тако својствен човеку који је у два мандата у Љутице Богдана био онај ко се чекао... Да уради нешто величанствено, да екипу извуче из депресије.

Против Јагодине, додуше, Звезда није изгледала баш апатично. Неколико врло лепих, брзих акција и шутеви расположеног Вукана Савићевића, који је оставио много бољи утисак него пре седам дана против Радночког, па неспоразум Милијаша и Ђорђа Ракића у тренутку када су испред себе имали само голмана гостију Николу Перића, најмањег кривца за дебакл Ћурана... Потом и ударац Дарка Лазовића, поново у наручју Перића...

Међутим, ни Перић није могао ништа у 38. минуту, нити би решење имао било који други голман на планети. Разорна експлозија Милијашеве левице са скоро 30 метара. О стативу до мреже. Маестрално. По ко зна који пут.

Јагодина, која је и пре тог гола изгледала сасвим безопасно, потпуно се распала у наставку. Црвено-бели су то умели да казне.

Већ у 48. минуту предност је уз доста среће дуплирао Ђорђе Ракић, на којег је претходно налетео Перић због чега је наизглед не толико ризичну лопту испустио право на ногу противничком нападачу. Првенац Ракића, који би требало да му скине притисак са леђа.

И потом, у 67. минуту, још један тренутак инспирације капитена Милијаша, који је префињеним пасом избацио комплетну одбрану Јагодине, вечерас, као и обично уосталом, одлични Лазовић лопту је савршено примио и потом спровео у противничку мрежу за 3:0.

Ако је Милијашев гол био најлепши гол меча, овај трећи погодак Звезде био је плод најлепше, иако тако просте акције на утакмици.И сигурно ће на "Маракани" и у будућности бити и таквих голова и таквих акција... Али више их неће бити у изведби Ненада Милијаша, који би наредне недеље Звезду требало да против Војводине у Новом Саду последњи пут поведе у победу. После тога, већ су то потврдили и челници клуба, капитен црвено-белих преселиће се у турску Манису... У другу лигу?!

"Маракани" ће недостајати. Силно.

Коментари / 0

Оставите коментар