Бијељина: Отворена Атик џамија

У пристуству великог броја званичника Исламске заједнице у БиХ, делегације Турске амбасаде у БиХ  и вјерника, у Бијељини је отворена Султан Сулејманова Атик џамија.

Република Српска 16.08.2014 | 16:11
Бијељина: Отворена Атик џамија

На отварање Атик џамије стигао је велики број вјерника из Тузле, Зенице, Сарајева и других градова.

"Из Зенице сам стиго. Први пут сам у Бијељини чуо сам за Атик џамију и иначе мада нисам одавде представља ми нешто велико", каже Сенаид ефендија Ковачевић.

Султан Сулејманова Атик џамија најстарији је исламски вјерски објекат у Бијељини.

"Сваки муслиман из овог града из ширег подручја његује велико поштовање према овом духовном храму и свом исламском идентитету, дугује много због џамије у Бијељини у чијем харему се налазимо", Муфтија тузлански Вахид ефендија Фазловић.

“Ово је добар примјер развијања мултикултуралности на овом подручју, један добар примјер напора који су уложени и од стране општинске власти и исламске заједнице", поручио је Џихад Ергинај - амбасадор Турске у БиХ.

Град Бијељина показао је да је отворен за поштовање вјерских права, изјавио је градоначелник Мићо Мићић.

"Зато нека ова свечаност у Бијељини буде позив да се и у осталим градовима широм БиХ обнове вјерски објекти и српског, и хрватског и свих других народа и нека то буде у Бијељини примјер за тако нешто", поручио је Мићић.

Свечаности отварања Атик џамије пристуствовало је око 3.000 вјерника.


(БН ТВ)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

милос

16.08.2014 17:51

Све је то у реду , али да ли би оволико срба са свим насим обиљезљима могли сетати по Сарајеву И Зеници И да ли би њихов Градонацелник био са нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВаскоДаско

25.04.2020 06:24

Не сери мајкети Сарајеву ходали и не има срба висе од муслимана у басцарсију панглутан незнас ст пфицас

Name

валтер

16.08.2014 18:17

Нисам вјерник али морам да казем, свака цаст господину Мицицу на показаној толеранцији према другима, тај цовијек је доказ да на овим просторима има мијеста за све!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Валтер

16.08.2014 19:00

Мицо јест толерантан показао је пуно пута, али зато из Федерације нема толеранције, Сарајево, Тузла, Зеница итд, Срби се не смију јавити да су зиви, само до када цемо ми да будемо толерантни питам се?

ОДГОВОРИТЕ
Name

роокиии...

16.08.2014 20:17

Дали би се каква Црква могла отворити у Сарајеву,мислим да неби могла.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сара

16.08.2014 20:48

Колико данас зиви Срба у Сарајеву,Тузли или Зеници а колико муслимана у Бијељини??? Сам одговор даце уједно и одговор на питање гдје има висе толеранције у РС или у Федерацији.Лицно зивим у Тузли и знам колико Срба ради на високим функцијама у катастру,болницама,суду итд.а колико муслимана или особа друге националности јесте запослено на одговорним мјестима у Бијељини,нпр.у опстини?

ОДГОВОРИТЕ
Name

голи зивот

16.08.2014 21:23

Па и наш ефендија Љубо био...свака част

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре роки

16.08.2014 21:42

Роки у Тузли и Сарајеву се нису цркве ни русиле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

17.08.2014 04:46

Тко не жели бити Босанац отворене су границе може бити шта хоће бог нам је дао Мир И слободу И требамо је користити . У Босни имају сви људи право на слободу И вијеру Али нам опет није пасала

ОДГОВОРИТЕ
Name

кудузМ

17.08.2014 07:13

Цитам ове васе коментаре и видим да су вецина православци па вас питам јесте ли били у Сарајеву,Тузли,Зеници па видјели да нема православаца,нема цркви,да нема сузивота?Нисте били сигурно и зато немој да писете несто сто сте цули,неко вам рекао,него додјите ето у Тузлу посто вам је најблиза,а и ја сам из Тузле па се увјерите сами.Мојих комсија православаца и на Ступинама у згради и на Булевару па свако јутро ако се сретнемо лијепо се исприцамо.Тако немој да сирите дезинформације и неистине,увјерите се сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обил

17.08.2014 07:27

Гдје год је ђамија направљена у РС тује била и прије рата,за информацију неки њуди који незнају,а и црква гдје год је била прије рата у федерација и тоје обновљено ......

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

17.08.2014 08:24

будите и ви реални коментарисете сто це се поставити крст на требевицу вец претите е да видимо хоце ли се поставити и русите споменике српске а ми дозволимо да се дзамија постави у сред срца бијељине будите паметни и ви прихватите наса обиљезја

ОДГОВОРИТЕ
Name

грацаница

17.08.2014 08:30

Свака част Бијељини . А што се тиче тога да ли у Федерацији има толеранције па , читам у Тешњу припадници муслиманске вјероисповијести помагали изградњу цркве , живим у околини Тузле и знам да никад није било проблема ко је које вјероисповијести и у који вјерски објекат иде .Вјерујем да је тако и у већини дијелова Федерације . И још једна ствар , господину Мици Мицицу свака част по који већ пут од нас из Федерације , доказ да не шири мржњу Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

17.08.2014 11:55

Кад читам ове коментаре од зелених стварно не могу да вјерујем да су до те мјере залудјени, каква толеранција и какви бакраци, Срби у Федерацији не смију се јавити да су зиви, хиљаде људи не смију ни да се врате у Федерацију, видимо сваки дан колико су муслимани толерантни, само су вам уста пуна толеранције а уствари радите другације, који лицемери Бозе сачувај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

17.08.2014 12:00

Да одговорим овим коментаторима , српска популација има исти проблем као и несрби у Републици Српској због криво постављеног система вриједности , прстаните гледати све кроз призму националзма док нас поједини политицари пљацкају . Лицно бих радије да видим изградјену сколу или фабрику него вијерски обијекат , док нам народ преврце по контејнерима дабисе прехрани ! Господине Мицицу свака цаст на показаној толеранцији према другом и другацијем !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бране

17.08.2014 12:09

Нека вјерски објеката. Све порушено треба обновити. Камионџија сам па често путујем кроз БиХ. Прошао сам кроз Босанску Крупу код Бихаћа и на тргу у 100 метара видио обновљену џамију, католичку и православну цркву. Како сам касније чуо, средства за обнову и нове фасаде издвојио начелник општине.Лијепо од њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивши Сарајлија

17.08.2014 19:35

Не знам о чему причате, али Саборна Црква у Сарајеву стоји гдје је и била не такнута у срцу града на Башчаршији још од времена османлија, тако да нема потребе поредити са 1993 године срушеном џамијом у Бијељини.

ОДГОВОРИТЕ