Како Новак објашњава ране поразе?

Први тенисер света Новак Ђоковић рекао је да се његови рани порази у Торонту и Синсинатију не могу објаснити недовољним тренирањем у паузи после Вимблдона.

Тенис 16.08.2014 | 15:46
Како Новак објашњава ране поразе?

“Да будем искрен, тренирао сам више него уобичајено. Тренирао сам много, више него довољно. Али то је спорт, не може се увек побеђивати“, изјавио је Ђоковић после пораза од Томија Робреда у трећем колу Синсинатија.

“Волео бих да сам одиграо више мечева на бетону пред УС опен. Сада се враћам тренинзима, провешћу на терену што је више могуће. Анализираћу своју игру, оно што сам погрешно радио и пробаћу да будем бољи за Њујорк“, додао је Новак.

На питање да ли ће увести неку новину у припреме за УС опен, Ђоковић је одговорио:

“Тренираћу са два рекета“, казао је Новак уз осмех, “Не, припрема ће бити мање-више иста. Око мене је тим људи, покушаћемо да анализирамо игру и да се постарамо да се крећем у правом смеру. Желим да у Њујорку будем на врхунцу форме. Истина је да сам очекивао више од себе на ова два турнира, али морам да идем даље – следи Грен слем турнир и ту желим да играм добро“.

Новак је до сада у каријери освојио једну титулу у Њујорку – 2011. године савладао је Надала у финалу.

Још четири пута српски тенисер губио је у финалу – 2007. од Федерера, 2010. и 2013. од Надала и 2012. године од Марија. Интересантно, Шкот је пре свог јединог трофеја на УС опену изгубио у трећем колу и на Роџерс купу и у Синсинатију, баш као и Ђоковић сада.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Петар

16.08.2014 13:58

Сто си освајо то ти је све. Пензија ,са таквом игром не заслузујес ни стото мјесто.

ОДГОВОРИТЕ