Ана у 1/2-финалу, Серена разбила Јелену!

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у полуфинале турнира у Синсинатију, победом над Елином Свитолином 6:2, 6:3. Јелена Јанковић изгубила је од Серене Вилијамс са 6:1, 6:3 у четвртфиналу турнира у Синсинатију.

Тенис 16.08.2014 | 14:50
Ана у 1/2-финалу, Серена разбила Јелену!

Ивановићева ће се за финале борити са Маријом Шараповом, која је савладала Симону Халеп 3:6, 6:4, 6:4.

Тај меч ће се играти на Централном терену и не би требало да почне пре један сат после поноћи по нашем времену.

Ивановићева и Шарапова су до сада одиграле 11 међусобних дуела, Рускиња има осам победа, али је наша тенисерка славила на последњем мечу који је одигран ове године у Риму.

Српска тенисерка је до победе стигла за нешто мање од сат времена. Ана је у првом сету направила два брејка више од противнице, а у другом је Свитолиној једном одлузела сервис и уписала победу.

Американка је тако десети пут савладала Јанковићеву у 14 међусобних окршаја, а у полуфиналу је чека Каролина Вознијацки, која је била боља од Агњешке Радвањске.

Серена је имала по 22 винера и неизнуђених грешака, док је Јелена уписала само пет директних поена, уз 24 грешке.

Већ у првом гему обе тенисерке заиграле су у високом интензитету – Јелена је спасла две брејк лопте, али трећу није могла и Серена је направио брејк, затим га и потврдила.

Серена је рутински освајала гемове на свој сервис, а у петом гему је направила још један брејк и дошла до вођства од 4:1. Јелену није ишао сервис, слала је и сувише кратке лоптице и често је грешила, па је млађа Вилијамсова освојила још два гема за брзих 6:1.

Да се Јелена неће предате након убедљиво изгубљеног првог сета, видело се на почетку другог дела игре. У трећем гему, српска тенисерка прави брејк - након што је пропустила једну брејк шансу, на другој је дочекала Серенину грешку из бекхенда и повела 2:1.

Иако је у следећем гему повела са 30:15, Јанковићева није успела да материјализује брејк – Серена узима три поена у низу и изједначује на 2:2. То је био знак нове Серенине серије, која прави нови брејк против летаргичне Јелене – 5:2.

Јанковићева је освојила наредни гем, али Вилијамсова осваја без изгубљеног поена следећи гем за коначну победу.

Наградни фонд на турниру у Синсинатију износи два милиона и 567.300 долара, од којих ће победници припасти 467.300.

Коментари / 0

Оставите коментар