Запалили га јер им је опсовао мајку

“Након што нам је опсовао мајку насмрт смо га претукли а потом запалили”, ријечи су тројице осумњичених младића за убиство бескућника Вахида Делића (58) у центру Грачанице током саслушања код дежурног тужиоца.

Босна и Херцеговина 16.08.2014 | 09:16
Запалили га јер им је опсовао мајку

Подсјећамо, након што је полиција пронашла у четвртак запаљено Делићево тијело у рушевној кући, за исто је осумњичила и ухапсила Н.Г. (29) из Добоја Исток, С.С. (22) и С.Н. (19), обојица из Грачанице.

Дамир Чачковић, дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона, казао је да су њих тројица заједно са Делићем сједили у тој рушевној кући и пили.

"Након што су мало више попили дошло је до свађе и они су истукли Делића. Претукли су га, имао је ломове носа, вилице, ребара, ногу... Када су завршили, запалили су унутрашњост куће и отишли", рекао је Чачковић.
Он је додао да ће тражити да се одреди притвор за осумњичене.

Према његовим ријечима, младићи нису палили кућу како би уништили трагове, већ, чини се, из чистог бијеса.
Званичан мотив овог бруталног убиства још је непознат. Засад постоје само изјаве осумњичених, а они су тврдили да их је Делић провоцирао када се напио.

"Рекли су да им је он, наводно, опсовао мајку кад је попио, да их је провоцирао и да је то волио радити кад се напије", објаснио је Чачковић. Како сазнајемо, један од тројице осумњичених је такође бескућник.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Уг

16.08.2014 07:35

Питам се одакле оволика агресивност у људима, у ваздуху или гдје вец?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инспектор

16.08.2014 08:27

Све посљедица лоше власти и наметнутих оваквих односа у друштву односно свеопште деструкције. Без обзира, момци ће имати времена да размишљају шта су направили.

ОДГОВОРИТЕ