Агенти шпијунирали Хилари Клинтон?

Немачки агенти државне безбедности снимали су разговор у коме је учествовала Хилари Клинтон у време док је била државна секретарка САД, објавили су немачки медији.

Свијет 16.08.2014 | 15:33
Агенти шпијунирали Хилари Клинтон?

Како преносе агенције, Клинтонова је снимљена током разговора који је водила у владином авиону, наводи немачки лист "Зиддојче цајтунг", као и НДР и WДР телевизије.

Није објављено прецизно ни када је њен разговор снимљен, нити на којој се територији авион налазио у тренутку прислушкивања.

Према наводима медија, ово откриће могло би осрамотитити званични Берлин, с обзиром да је управо Немачка критиковала Вашингтон због шпијунаже.

Немачки медији наводе да неименовани извори немачке владе објашњавају да је Клинтонова снимљена заправо случајно и да то није био део било каквог планираног шпијунирања високе функционерке САД-а.

"Чињеница да снимак није био одмах уништен је равна идиотизму", наводи један извор.

И немачка влада као и портпаролка Савета националне безбедности при Белој кући одбили су да коментаришу ове новинске натписе.

Односе САД и Немачке прошле године уздрмала је информација коју је открио бивши амерички безбедносни агент Едвард Сноуден о томе да је Вашингтон шпијунирао немачке званичнике и прислушкивао мобилни телефон канцеларке Ангеле Меркел.

Меркелова је током интервјуа објављеног прошлог месеца изјавила да Америка и Немачка имају потпуно различита виђења улоге безбедносних служби и нагласила да је време "хладног рата" прошло.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

16.08.2014 06:51

Бабетина скупља поене за изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦЦЦ

16.08.2014 08:48

Покварена куцка,стара бабетина људско дно.

ОДГОВОРИТЕ