Отац и рођак силовали малољетнице?

Окружно тужилаштво Бањалука предложило је притвор против М.А. (58) из Прњавора због сумње да је силовао седмогодишњу дјевојчицу.

Република Српска 15.08.2014 | 16:01
Отац и рођак силовали малољетнице?


Из Окружног тужилаштва су навели да се ово дјело почињено 13. августа ове године. Како сазнајемо М.А. је у крвном сродству са жртвом.

Тужилац Окружног тужилаштва Бањалука  ставио је приједлог за одређивање притвора због опасности од бјекства осумњиченог, постојања основане бојазни да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке, због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело.

Такође, Приједорчанин Д.М (42) осумњичен је да је шест година силовао своју сада 17-годишњу кћерку, због чега је бањалучко Окружно тужилаштво затражило од надлежног суда да му се одреди притвор.

Осумњичени је дјевојчицу, како је потврђено "Независним", силовао од 2008.  до 2014. године, што показује да је његова кћерка имала свега 11 година када је с њом први пут ступио у сексуални однос.

Кривични закон РС је за кривично дјело полног насиља над дјететом, основни облик у ставу један, предвидио распон казни од једне до 10 година затвора.

За сваке друге квалификоване облике овог кривичног дјела прописана је казна од најмање три до најмање 10 година затвора, па и казне дуготрајног затвора.

Извор: Независне

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

КОМЕНТАТОР

15.08.2014 14:27

идемо молити хрвате да нам уступе голи оток па шта кошта нек кошта

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

15.08.2014 21:50

КАКАВ ГОЛИ ОТОК, ЈАВНО ВЈЕСАЊЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Довланер

18.08.2014 20:48

За манијака као сто је он треба дозивотни затвор,и наравно као сто то раде у болесној Америци и њиховим затворима,дозивотно силовање

ОДГОВОРИТЕ