Синси: Сигурни Роџер и Стен

Швајцарски тенисер Станислас Вавринка и Жилијен Бенето први су четвртфинални пар на турниру из Мастерс 1000 серије у Синсинатију. Петоструки шампион у Синсинатију Роџер Федерер пласирао се у четвртфинале овог Мастерса победом против Гаела Монфиса у три сета – 6:4, 4:6, 6:3.

Тенис 15.08.2014 | 12:30
Синси: Сигурни Роџер и Стен

Вавринка је после преокрета савладао Хрвата Марина Чилића са 3:6, 6:0, 6:1, док је Бенето лако изашао на крај са Јиржијем Јановичем, резултатом 7:5, 6:1.

Станислас је лоше почео меч и Чилић је већ на старту стигао до брејка. Тренутно 19. тенисер света одржао је предност до краја сета, али се онда његова игра распала.

Вавринка је од наредних 12 освојио 11 гемова и пласирао се у четвртфинале.

Његов противник је искористио чињеницу да Јанович не успева да држи континуитет, нарочито после великих победа, те је меч преломио у финишу првог сета и после га лагано привео крају.

Швајцарац је тако заказао блокбастер четвртфинале пошто ће му наредни ривал бити Енди Мари.

Британац је био на ивици пораза против Џона Изнера, али је у финишу трећег сета спасао две меч лопте и победио је са 6:7, 6:4, 7:6.

Мари занимљиво има бољи међусобни скор у дуелу са Швајцарцем (11-10), али је последњи дуел, одугран на Аустралијан опену, добио Федерер.

„Одиграо сам веома добар меч против њега у Аустралији. Знам да он вероватно тада није био 100% спореман, али ја сам одиграо добар меч. Тако морам и сутра да изађем на терен. Срећан сам због њега, што поново игра добро. Прошле недеље против Цонге је био близу, могао је да победи. Знам колико је за мене опасан наредни меч. Мислим да је за њега велика ствар што је победио Изнера на тај начин. Такве победе су увек потребне“, рекао је Федерер пред окршај са Маријем.

Роџер је пртив Монфиса лоше почео, испустио је већ на старту сервис, али се вратио и добио је прв и сет. У другом је Француз био бољи, али Швајцарац је поново заиграо веома добро у трећем и прошао је даље.

У осталим дуелима, Давид Ферер био је убедљив против Михаила Јужног – 7:5, 6:0 и сада га чека окршај са сународником Томијем Робредом који је шокирао Новака Ђоковића.

Милош Раонић имао је много проблема против Американца Стива Џонсона са 6:7, 6:3, 7:6 и у четвртфиналу га чека Фабио Фоњини. Италијан је такође славвио после преокрета и то против Јен-Хсуна Луа 3:6, 6:3, 6:3.

Коментари / 0

Оставите коментар