"Геноцид" над маилм акционарима

Власт Републике Српске врши геноцид над малим акционарима, поручено је са јавне трибине под називом "Мали акционари у великој промјени" одржаној у вечерас у Бијељини. 

Република Српска 15.08.2014 | 09:49
"Геноцид" над маилм акционарима

Савеза малих акционара је прије годину и по дана затражио од свих политичких партија у Српској да подрже њихове захтјеве да се спроведе реструктуирање акционарских друштава, да имају контролни пакет од 51% капитала и да добију статус Удружења од јавног интереса, подржале су их само опозиционе партије, а власт се оглушила.

У Републици Српској било је преко милион и двије стотине малих акционара, тај број је опао на мање од 800 000 до тога је довела лоша приватизација, тј. продаја државног капитала тзв. тајкунима, саопштено је на трибини "Мали акционари у великој промјени".

"Ми смо десетковани, опљачкани смо, наша су права у закону умањена и ово називамо велеиздајом. Тешка је ријеч геноцид али у Кривичном закону БиХ стоји одредница да када створите амбијент за уништење једне групације људи то се зове тако", реако је предсједник Савеза малих акционара Републике Српске Небојша Југовић.

Мора се промијенити постојеће стање да би људи видјели перспективу и будућност овдје, прије свега неопходно је донијети законске регулативе по којма би мали акционари пословали у бољем амбијенту, поручују из опозиције.

"Треба унаприједити законски оквиркоји говори о законитости пословања тих предузећа. Свједоци смо да већина предузећа не послује законито и да новац одлива трансферима на сумњиве дестинације. Са друге стране судска власт је готово никаква, воде се процеси и по три хиљаде дана. Ово друштво не пружа заштиту својим грађанима", изјавио је Славиша Раковић, члан Одбора за финансије СДС-а.

Република Српска је на кољени маа производ тога је лоше, недомаћинско управљање привредним субјектима, сгласни су мали акционари Српске и опозиција.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар