УЕФА брзо скратила списак за најбољег!

Церемонија доделе награде одржаће се 28. августа у Монте Карлу.

Фудбал 14.08.2014 | 21:30
УЕФА брзо скратила списак за најбољег!

Голман минхенског Бајерна Мануел Нојер, нападач Реала из Мадрида Кристијано Роналдо и везни играч Бавараца Арјен Робен кандидати су за награду за најбољег фудбалера у сезони 2013/2014 које додељује Европска фудбалска унија.

УЕФА је данас саопштила данас скраћени списак од три кандидата. На ширем списку од 10 кандидата уз Нојера, Роналда и Робена, били су Томас Милер (Бајерн), Филип Лам (Бајерн), Луис Суарез (Барселона), Анхел Ди Марија (Реал Мадрид), Дијего Коста (Челси), Лионел Меси (Барселона) и Џејмс Родригез (Реал Мадрид).

Голман Нојер са Бајерном је стигао до полуфинала ЛШ, где га је зауставио управо Реал, али је дошао до титуле првака у Бундеслиги.

Уз то, Нојер је освојио Куп Немачке, Светско клупско првенство и Суперкуп Европе.

Врхунац сезоне за Нојера дошао је средином прошлог месеца када је са репрезентацијом Немачке освојио титулу светског шампиона на Мундијалу у Бразилу.

Поред тога, Нојер је проглашен и за најбољег чувара мреже на овом такмичењу.

Роналдо је прошле сезоне био најбољи фудбалер Реала и са краљевским клубом освојио је Лигу шампиона, 10. трофеј у клупској историји, а у елитном такмичењу био је најбољи стрелац са новим рекордом од 16 погодака. Уједно, освојио је и Куп краља.

Трећи кандидат, Робен прошле сезоне је као и Нојер освојио поменуте трофеје са Бајерном, а на Мундијалу је у дресу Холандије освојио треће место.

Ово је четврти пут да УЕФА додељује награду. Претходни освајачи били су Лионел Меси, Андрес Инијеста и Франк Рибери.

Церемонија доделе награде одржаће се 28. августа у Монте Карлу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Отац

14.08.2014 19:43

Филип Лам (Бајерн)

ОДГОВОРИТЕ