Навијачи Партизана подржали играче!

Никада нисмо имали, нити имамо претензије да одлучујемо о раду клуба. То не значи да се наш глас неће чути, напротив. Једино нас занимају успеси – поручиле су присталице црно-белих.

Фудбал 14.08.2014 | 09:45
Навијачи Партизана подржали играче!

Поводом ни мало ружичасте ситуације у Фудбалском клубу Партизана огласили су се и навијачи. Они од управе црно-белих захтевају да се хитно реши проблем око финансија.

Саопштење преносимо у целости:
- Поштовани навијачи Партизана,

 

- Пре два дана у јавности се појавило писмо у којем су непозната лица, или лице, злоупотребила назив „навијачи Партизана“, представљајући се да говоре у име љубитеља црно-беле боје. Већина медија у Србији је то фантомско писмо објавила, иако нико није утврдио ко стоји иза њега, јавности није познато ниједно име и презиме, идентитет оних који су се усудили да се потпишу као „навијачи Партизана“. Питамо се да ли би наши цењени медији смели тако да поступе да се ради о неком другом клубу?

- Ми, навијачи са јужне трибине Партизановог стадиона, осећамо право и дужност да се тим поводом огласимо. Прво, ми чинимо више од 50% просечне посете на Партизановим стадону, присутни смо на свим гостовањима клуба, подржавамо га деценијама, у свим околностима и условима. Ми подједнако волимо клуб без обзира на то ко је истрчао на терен, ко седи на клупи намењеној за чланове стучног штаба, а ко у ложи предвиђеној за чланове управе. Једини мотив нам је љубав према клубу, нисмо експоненти ничијег личног или групног интереса, нисмо, нити ћемо икада бити средство оркестрираних и наручених кампања усмерених да нанесу штету клубу. Друго, наш идентитет је веома добро познат свима, сви знају ко смо и где се можемо наћи.

- Наш став је веома једноставан. Безусловна подршка играчима увек и свуда, навијање до задњег атома снаге. Што су околности теже, наша подршка је интензивнија. Тешкоће нас уједињују и чине јачима. Наравно, подршка играчима подразумева и наш захтев управи клуба да ургентно реше постојеће проблеме и омогуће играчима и радној заједници услове неопходне за постизање жељених резултата.

- Они који ликују над тешкоћама, радују се неуспесима, прижељкују кризе, су нам не само страни, него и одвратни. Од истинских навијача, а верујемо да су међу нима и они „навијачи“ који су се обратили јавности, могу да добију само потпуни презир.

Свесни смо да многима смета што је Партизан, као и претходних година, једини српски клуб који игра у Европи и има прилику да настави са присуством у Европи. У инат свима њима учинићемо све да победимо Нефтчи, а играчима поручујемо да ће уз нас славити у тој борби.

- Никада нисмо имали, нити имамо претензије да одлучујемо о раду клуба. То не значи да се наш глас неће чути, напротив. Једино нас занимају успеси клуба.

- На изборној седници клуба, кад год да буде, наши представници изнеће своје мишљење. То ће бити прилика и за друге којима је стало до Партизана да дају своје предлоге. До тада очекујемо једниство навијача са свих трибина нашег стадиона и заједничку борбу за успехе клуба. Ми на то имамо пуно право.

- Очекујемо да ће српски медији овом саоштењу дати исту пажњу као и другим вестима везаним за наш вољени клуб, поготово онима којима се придаје негативна конотација –пише у саопштењу које су потписали навијачи са јужне трибине Партизановог Стадиона – „Гробари Југ“.

Коментари / 0

Оставите коментар