Шта кочи однос Партизан-Гаспром?!

У Русији нико ништа не зна о сарадњи са црно-белима. Покренута кампања међу политичарима да се државне компаније не разбацују милионима за професионалне спортске клубове.

Кошарка 14.08.2014 | 09:15
Шта кочи однос Партизан-Гаспром?!

"Тајна" коју је српским новинарима открио прослављени тренер Душко Вујошевић да руски гигант "Гаспром" хоће да купи 50 посто КК Партизан, у Москви су доживели као његову жељу, па ниједан тамошњи медиј о томе није писао.

"Гаспром" је спонзор ФК Зенит из Санкт Петербурга, одакле је сва руска политичка врхушка. Многи клубови су заинтересовани да добијају помоћ од руског гасног гиганта који је, узгред речено, био спонзор Лиге шампиона.

Два проблема отежавају Партизану да заинтересује "Гаспром" да му буде спонзор, осим ако имају јаку везу у Кремљу. Прво, ове године Партизан не игра у Евролиги, па је и реклама коју би носио мање ефикасна. Друго, у Русији је већ била покренута кампања међу руским политичарима, о чему су "Новости" писале, да се државне компаније не разбацују милионима за професионалне спортске клубове где странци зарађују огромне паре, него да се новац троши на масовни спорт.

Председник "Гаспрома" Алексеј Милер (велики заљубљеник у фудбал) и директор извоза те компаније Александар Медведев (први човек руске хокејашке лиге) сада имају превише проблема због тога што им Запад кочи реализацију гасовода "Јужни ток", као и невоља са Украјином, тако да им је куповина Партизана сигурно последња брига.

Коментари / 0

Оставите коментар