Реал је владар Европе!

Фудбалери Реал Мадрида освојили су трофеј Суперкупа Европе, пошто су у Кардифу савладали екипу Севиље – 2:0 (1:0).

Фудбал 13.08.2014 | 19:45
Реал је владар Европе!

Мадриђани су тако стигли до свог другог трофеја, после тријумфа 2002, док је Севиља остала на оном освојеном 2006, уз други пораз у финалима.

Јунак победе десетоструког првака Европе био је Кристијано Роналдо са два поготка. Португалац је у првом делу игре био презан на асистенцију Гарета Бејла у 30. минуту, да би после четири минута игре у наставку пâс Карима Бенземе претворио у коначан резултат.

Тренер 'краљевског клуба' извео је на стадиону Кардиф Ситија најјачу поставу, пошто су се у стартних 11 нашла летошња појачања плаћена 105 милиона – Немац Тони Крос и Колумбијац Хамес Родригес.

Реал је од првог до последњег минута држао контролу, лагано диктирао темпо, да би после другог гола додатно спустио 'гас'. У уводним минутима меча видели смо доминацију Мадриђана кроз посед, али не и озбиљнију прилику. Ипак, бољу игру свог тима Роналдо је крунисао на истеку пола часа игре.

Португалац је паметно променио страну, истрчао конту, и на крају савршен центаршут Гарета Бејла уклизавањем лагано претворио у вођство.

Севиља се отворила у наставку, али је Роналдо то казнио већ после четири минута игре у наставку. Бензема је примио лопту на тридесетак метара и послао је до Кристијана на леву страну – а овај је после пријема смешта снажним ударцем, од руке Бета, у горњи десни угао гола.

Меч је практично био готов већ тада, Реал је до краја играо онолико колико му је било потребно, док је Севиља само у последњих пет минута имала контролу и покушала да барем ублажи пораз.

Реал је од самог старта очекивано преузео контролу, али није успевао у уводних двадесетак минута да створи озбиљнију прилику. Прву озбиљнију шансу на сусрету пропушта Роналдо. Лепо се ослободио чувара и избио сам на гол Севиље, али је изгубио равнотежу приликом шута и омогућио Бету да лакше реагује.

Кристијано Роналдо и Гарет Бејл су, уз Тонија Кроса, били најагилнији на терену. Велшанин је меч почео на десном крилу, а Португалац на левом, да би се средином полувремена заменили – што се испоставило као добитна комбинација.

Управо после једне такве ситуације стигли су до вођства, Роналдо је примио лопту на средини терена, до аут линије, и послао је до Карима Бенземе, неставивши да трчи контру. Француз је само проследио до Бејла, који је после продора шаље на другу стативу, а најбољи играч света лагано уклизава и шаље лопту поред Бета.

Имала је Севиља прилику до полувремена да стигне до изједначења, када је Коентрао лошим испуцавањем искомпликовао ситуацију испред свог шеснестерца. Лопта му је прешла преко ноге и пала на рогаљ петерца, да би после дуела неколико играча стигла до Карика, али је Касиљас сјајно изашао, скратио угао, и послао лопту у корнер.

Тренер Севиље Унај Емери саветовао је своје играча да се отворе на старту другог дела игре, али се то показало као кобно већ после четири минута. Бензема је покупио лопту и послао је оштро до Роналда на леву страну – уследио је снажан ударац а лопта се од руке Бета одбила у горњи десни угао гола Севиље.

Није екипа из Мадрида престала са нападима ни после другог гола, па се сва игра углавном одвија испред казненог простора Андалужана. У приликама су се нашли Бензема и Родригес, да би млади Колумбијац имао добар покушај после нешто више од сат времена игре. Дуго је лопта кружила око казненог, да би је Бејл послао на другу страну, а Хамес из дроп-кика натерао Бета на параду.

Коментари / 0

Оставите коментар