Примамљиво запошљавање приправника

Заводу за запошљавање Републике Српске пријавило се 600 послодаваца који су затражили запошљавање 1.443 приправника, што је близу четири пута више, него што је планирано да се  финансира кроз Пројекат „Први посао“ – подршка стицању радног искуства младих у статусу приправника у 2014. години, сазнаје пословни портал ЦАПИТАЛ.ба.

Република Српска 12.08.2014 | 22:16
 Примамљиво запошљавање приправника

Пројектом који реализује Завод за запошљавање РС у сарадњи са Владом РС, предвиђено је запошљавање знатно мање особа него што послодавци траже. Пројектом ће јавним новцем бити финансирано 374 особе са високом стручном спремом, које немају радно искуство у струци.

Управни одбор Завода за запошљавање РС је био присиљен да на адресе више послодаваца, ових дана пошаље обавјештење да не може удовољити њиховом захтјеву за додјелу средстава. Средстава нема довољно за све, али то за послодавце није једина препрека јер су пројектом успостављени и приоритетне области у којима ће се подржати запошљавање приправника.

„Приоритет имају послодавци из области пољопривреде, прерађивачке индустрије и производних услужних дјелатности и правосуђа. Приоритет имају и послодавци који запошљавају дјецу погинулих бораца ВРС, као и они који стварају услове за запошљавање незапослених особа у неразвијеним и изразито неразвијеним општинама“, наведено је у обавјештењу које је ових дана стигло на адресе већег броја заинтересованих послодаваца за пријем приправника, сазнаје ЦАПИТАЛ.

Управни одбор Завода дао је приоритет и послодавцима који запошљавају особе са инвалидитетом, онима који запошљавају особе са дефицитарним занимањима и техничком струком, као и оним послодавцима који запошљавају младе без родитељског старања.

Извор: Цапитал.ба

Коментари / 0

Оставите коментар