Након поплава стигао и топлотни удар

Након обилних падавина, бујица и поплава, Републику Српску је погодила још једна временска непогода.

Република Српска 12.08.2014 | 18:40
Након поплава стигао и топлотни удар

Тешке кишне облаке замјенило је сунце и високе температуре. Премда смо посљедњих година навикли на сушна и врела љета, овогодишњем, првом љетњем топлотном удару,  мало ко се радује.

Љето је коначно стигло. Стигао је и топлотни талас. Сунчева врелина подиже живу у термометрима и до 33-34 степена Целзијусових.

Пријатније временске прилике очекују се након доласка облака, на западу Српске од четвртка, а на истоку од петка.

Уторак је најпријатнији био на подручју бањалучке регије, гдје су облаци донијели свјежину. Како је претходног дана температура била 34 степена, а данас 25,  грађани су температурне осцилације, итекако осјетили.

Љетној врелини једино су се нешто више обрадовали поплављени грађани, који се надају да ће жега истјерати влагу из мокрих зидова. Уморни и исцрпљени од чишћења надају се помоћи  власти.  Кажу, сами се не могу изборити са нанијетом земљом и смећем. Неки још увијек не могу  прићи својим кућама ни пјешке. Ипак, без обзира колико призивали власт и сунце у помоћ,  топлотни удар тешко подносе због огромне количине прашине.

И док се  поплављена подручја купају у прашини, остали грађани Бањалуке тешко да ће се моћи освјежити  на базенима или ријекама.

Поплава је и ту оставила печат.  Надлежни упозоравају: вода на купалиштима Врбаса и Врбање није за купање. Преостаје једино  предахнути уз фонтане.

Након неколико дана пливања на сувом, фонтана у Парку Петар Кочић поново  је у функцији, што ће многе обрадовати.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар