Црква у Тилави прославила Свету Ангелину

Становници мјесних заједница Топлик и Тилава у Источном Новом Сарајеву прославили су славу цркве Свете Ангелине, која је још у изградњи и која се већ четири године гради уз помоћ мјештана, као и уз помоћ прилога грађана и бројних вјерника из окружења.

Република Српска 12.08.2014 | 17:20
Црква у Тилави прославила Свету Ангелину

Мјештани Топлика и Тилаве окупили су се данас на Светој литургији у цркви Свете Ангелине, како би прославили дан овог православног храма, чија је изградња почела прије четири године. На изградњи храма ангажовали су мјештани овог дијела Источног Сарајева, уз помоћ добровољних прилога грађана, институција и свих људи добре воље.

"Парохијани и људи који се давно иселили из ових крајева врло радо дају прилог и срећни су што градимо један овакав храм, у коме ћемо се окупљати, пазити и, искрено се надам и зближити, јер како свештенство каже - тамо гдје се гради храм, тамо се људи воле, поштују, једни другима праштају и ја се надам да ће тако бити и овдје код нас", наводи предсједник Одбора за изградњу цркве и посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Љијана Богдановић.

На изградњи Цркве Свете Ангелине свакодневно раде мјештани Топлика и Тилаве, који, како кажу, очекују и да се што више грађана одазове како би се црква што прије изградила.

Изградњом ове цркве грађани ће се више упознати и са ликом и дјелом Свете Ангелине, по којој овај храм носи име.

"Мислим да се о Светој Ангелини још не зна довољно и да је заборављен њен култ неколико задњих вјекова. Она је, иначе, била веома поштована у српском народу", каже свештеник Младен Дробњак.

Светој литургији у цркви Свете Ангелине присуствовао је и амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић, који је подржао изградњу ове вјерске институције.

Мјештани Тилаве и Топлика надају се да ће већ сљедеће године, за овај празник, бити комплетно завршена изградња цркве Свете Ангелине.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЗОРАН ЛАЗАРЕВИЋ

27.06.2015 07:31

БАШ МИ ЈЕ ДРАГО ШТО ЈЕ ХРАМ ПОСВЕЋЕН МАТИ АНГЕЛИНИ,ЈЕР И КОД МЕНЕ СЕ НАЛАЗИ ХРАМ ПОСВЕЋЕН МАТИ АНГЕЛИНИУ У ТУЛАРИМА КОД УБА.

ОДГОВОРИТЕ