Варао грађане продавајући лажни "Космодиск"

Против двадесетосмогодишњег С.К. из Бањалуке поднесен је извјештај надлежном тужилаштву због сумње да је преварио многобројне грађане БиХ нудећи им лажне производе "Космодиска", речено је Срни у полицији Републике Српске.

Република Српска 11.08.2014 | 22:11
Варао грађане продавајући лажни "Космодиск"

С.К. је осумњичен да је, посредством достављача и радника у кол-центру, од августа прошле до марта ове године преварио многе грађане БиХ нудећи им лажне производе "Космодиска", а да би сакрио трагове често је мијењао сједиште предузећа.

Потенцијалне купце тражио је у телефонским именицима, позивајући их и нудећи производе "Космодиска" који не одговарају квалитету и поријеклу.

Купцима је речено да је у току наградна игра и да је потребно да само плате трошкове доставе у износу од 34 КМ, а цијена производа је била знатно нижа у односу на цијену коју су купци плаћали за доставу.

У намјери обмањивања купаца, осумњичени је неовлаштено искористио туђи модел и жиг и пуштао у промет предмете израђене на њиховој основи на који начин је оштетио носиоца права заштићеног жига и великог броја грађана.

Бањалучка полиција на терет му је ставила кривично дјело обмањивање купаца и неовлаштена употреба туђе фирме.

Центар јавне безбједности Бањалука позива лица која су била оштећена овом преваром да поднесу пријаву најближој полицијској станици или позивом на телефонски број 122 да би се утврдио тачан број оштећених лица.

Срна незванично сазнаје да је ријеч о Синиши Кусићу.

Коментари / 0

Оставите коментар