Требиње:Франку Неру “Златни платан”

Додјелом "Златног платана" глумцу Франку Неру у Требињу је затворен Други фестивал медитеранског и европског филма.

Република Српска 11.08.2014 | 09:00
Требиње:Франку Неру “Златни платан”

У име награђеног глумца награду је примио Милан Тодоровић режисер филма "Мамула" у којем Неро игра једну од главних улога. 

Тодоровић је пренио поруку Нера у којој изражава жаљење што није могао доћи на додјелу награда. 

Уручујући награду селектор Фестивала Пеђа Милојевић истакао је да је обавеза свих да се овај фестивал одржи и у будућности, јер треба знати цијенити добро. 

"Фестивал је прије двије године имао експериментално издање, а ово друго издање је знак да смо проходали", рекао је Милојевић. 

Он је оцијенио добром намјеру Министарства просвјете и културе Српске да оснује филмски центар, те да би најлогичније било да сједиште те установе буде у Требињу. 

Затварајући Фестивал начелник градског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Зоран Милошевић рекао је да је Фестивал филма несумњиво обогатио културну понуду града, због чега је Требиње опредијељено да овај пројекат и убудуће подржи. 

Током Фестивала "Златни платан" уручен је и глумици Милени Дравић, која је отворила ову манифестацију. 

У потеклих седам дана приказана су 23 филма из 15-ак земаља, а публици су се представили глумци Милена Дравић, Жељко Касап и Славенко Кнезовић, те режисери Сања Живковић и Милан Тодоровић, док је пројекцији филма "Халимин пут" присуствовао сценариста Феђа Исовић. 

Организатори Фестивала су "Танграм центар" из Београда, "Алпе Адриа културна мрежа" из Беча и требињска Јавна установа "Културни центар", а покровитељи Министарство просвјете и културе Српске и град Требиње.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јулио

11.08.2014 08:54

Овако несто је предивно цути и процитати, све најбоље, а посебно ми је драго да се одрзава у Требињу.

ОДГОВОРИТЕ