Додик плаши народ због катастрофалне власти

"Главни одбор СДС-а упозорава ове који су тренутно на власти да престану са грозничавим запошљавањем на све могуће функције и положаје у привреди, јавним предузећима, институцијама и Влади, те да се суздрже од склапања нетранспарентних уговора вриједних на десетине милиона КМ, јер то неће имати никакав ефекат уколико се грађани опредијеле за промјену власти", изјавио је предсједник СДС-а Младен Босић у паузи сједнице Главног одбора СДС-а у Источном Сарајеву.

Република Српска 10.08.2014 | 17:38
Додик плаши народ због катастрофалне власти

Према његовим ријечима, СДС је јасно дефинисао ставове шта треба мијењати у Српској и сматра да, умјесто заступања личних интереса, треба приступити дубоким реформама, прије свега да би се оживјела "посрнула" привреда у Републици Српској и да би се отворила нова радна мјеста.

"Главни одбор је разматрао покушај дављења малих општина у РС и понашање Владе према становништву у тим општинама тако што им ускраћују неопходна средства за њихово функционисање. Сматрамо да ће то имати далекосежне посљедице за будућност, прије свега због исељавања тих територија РС, због повећања незапослености и многе друге негативне посљедице".

"Зато, прво што треба урадити је преусмјеравање средстава према онима којима су она заиста најпотребнија, прије свега према рубним и сиромашним општинама у РС. Није довољно да се развијају један, два или три центра у Републици Српској", каже Босић и додаје:

"Равноправан статус морају имати све општине, као што равноправан статус морају имати сви грађани и њихова дјеца. Морамо направити систем у којима више неће бити повлашћених, у којима једни имају све и могу све, док други не могу ништа”.

Каже да му није јасно зашто СНСД оструише одржавање одбора НС РС који би требало да размотри однос власти према тим поплављеним подручјима у РС. “Скупштински одбор који је формиран за ту намјену није имао сједницу очигледно по инструкцијама СНСД-а”, сматра Босић.

Додао је да СДС има истраживања која говоре да грађани РС заиста желе промјене и да ће се промјене десити на октобарским изборима.

“У свим истраживањима, па чак и у оним која не показују релевантне податке, увијек стоји чињеница да је преко 70 посто грађана РС незадовољно путем којим иде РС. Значи,ово су избори на којима ће бити једноставна одлука: хоћемо ли наставити даље овим путем за који 70 посто грађана каже да није добар, или ће доћи до промјена”, закључио је Босић.

Коментаришући данашњу изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додика о томе да странци у БиХ и Српској поново спремају неке немире, Босић је рекао да је "очигледно да се враћају неке старе тезе о наранџастим револуцијама".

“Очигледно је да се враћају старе тезе о наранџастим револуцијама, јер једина тактика СНСД-а пред ове изборе је покушај стварања страха код народа од спољних или унутрашњих непријатеља и замагљивање чињенице да ово друштво није друштво равноправно, да је ово друштво - друштво које иде у економски амбис, да је незапосленост све већа, да је задуженост све већа…"

"Тактика стварања непријатеља на свим странама мислим да је прочитана од грађана РС и убијеђен сам да грађани разумију о чему се ради", истакао је Босић, те подсјетио:

“Сјећате се прије пар мјесеци тврдње да ће бити наранџаста револуција која се припрема за Републику Српску у Будимпешти, сјећате се Шпирићевих изјава да се штампају значке и беџеви у иностранству за револуцију и свједоци сте шта је било".

"Евидентно је да једина политичка платформа, једини политички простор који СНСД у овом тренутку има јесте да створи лажну слику о угрожености грађана РС, јер нема одговор ни на једно конкретно питање о начину и условима живота у којем ти грађани живе”, закључио је Босић.

Подсјећамо, предсједник РС Милорад Додик изјавио је за београдску “Политику” да “неки странци посредством невладиног сектора стварају на Палама, у Добоју, Бијељини и Бањалуци центре из којих би непосредно послије избора, тврдњама да ће избори бити покрадени, покушали да дестабилизују постизборну ситуацију и изазову незадовољство и атмосферу јавне побуне”.

“Ти странци једноставно не могу да се помире с тим да моја политичка опција побиједи, јер је она превише окренута заштити статуса Републике Српске", рекао је Додик

 

БН ТВ

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

нека буде

10.08.2014 15:56

Промјене само. Искрено крените и проведите у дјело обећано. Будући премијеру, срећно било, и без пардона, на посао, народ једва чека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

10.08.2014 15:58

Младен Босић је прави господин. Код њега нема ништа на хорук. Не говори много, оно што има да каже, каже то мирно. Све што каже, истина је. Та истина је његово оружје. Треба га само пажљиво слушати. Најбољи предсједник СДСа до сада. Данас он није само предсједник СДСа него и добар лидер Савеза за промјене. Једино, мора више пажње посветити освјешћивању народа да масовно изадје на изборе јер Додик и његов режим имају своју квоту бирача које су купили корупцијом, шаторима и преварама. Та група навијача редовно излази на изборе и гласајући за Милорада Додика гласају за своје позиције. Овог пута излазност мора бити 90%. Оних 50% што никада не излазе на изборе су уствари најнезадовољнији становници Републике Српске. Њих треба анимирати. Мора им се објаснити да без њих нема никакви промејна него остаје "стаус qуо". Ту Савез за промјене не смије оманути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

10.08.2014 16:05

Додик је одавно књига прочитана,и контрадикторно је кад исти прича о странцима, и интересу Српске, па ваљда сви већ све видимо и знамо, свјестан је Баја гдје ће се наћи послије октобарских избора, џаба му од "бацања прашине" грађанима у очи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

10.08.2014 16:15

Босицу не сикирај се да несто неце бити заврсеноа.Додик све сто је наумио он це то и заврсити са успјехом наравно

ОДГОВОРИТЕ
Name

црногорка

10.08.2014 16:31

у преводу,"дестабилизација постоји јер ЈА тако кажем"...но то ништа неће промијенити исход избора,искључиво због вашег (не)дјела, предсједниче Мило(раде).

ОДГОВОРИТЕ
Name

КВ

10.08.2014 16:33

О цему прица овај цовјек? Па Савез за промјене се не мозе договорити око неких ствари прије избора, а ста би тек било да добију власт? Ма сву срецу то се неце десити. Па пола ПДП-а це гласати за Милу, бар це тако бити у Котор Варосу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

10.08.2014 16:40

Изјава у фазону "трла баба да јој прође дан".

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојан

10.08.2014 16:55

Имамо нажалост и сувише глупсона и полуписмених што би Додику могло обезбедити већину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

их

10.08.2014 17:13

Ја сам глупсон и полуписмени, и слуцајно знам јос милион таквих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

10.08.2014 17:20

СНСД је поразио сам себе легализациом непотизма и корупције.Армија незапослених сваки дан гледа како се синцици и церкице појединих моцника без икаквих норми на лазираним конкурсима запосљавају док њихова факултетски образована дјеца љубе врата бироа за запосљавање или носају тацне по кафицима,сипају гориво на пумпама,лопатају на црно по градилистима за 20км дневно само у грцевитој борби за голи опстанак.Драга господо, васа похлепа нема границе и то це вас скупо костати у октобру.Немојте врједјати здрав разум људи који су и постенији и паметнији од вас,ОБИЦНОГ ЦОВЈЕКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр. Шуњић

10.08.2014 17:26

Дао бог да ово на добро изнесе. У задњих 6 мјесеци Додик се понаша као манијак, изјаве и тон којим говори уопште нису урачуњиве. Искрено се бојим да ће уз помоћ својих криминалаца исценирати неки велики белај, нешто што ће народ престрашити и довести на ивицу сукоба. Све само да остане на власти као један диктатор. Он уопште не дјелује више као нормална особа. Волио би да нисам у праву...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Келе

10.08.2014 17:42

Ма људи доста нам је висе додикових празни обецања. Вријеме је за промјене. Дајем глас босицу јер овај бар по прици би требо несто да поправи. Дајте му и ви сансу да проба бар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле кад зине слаже

10.08.2014 18:47

Милорад Додик је страшан лажов!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цаја

10.08.2014 19:07

Познајуци господина Додика сад би он Босицу рекао овако: "Не с*** Босицу..."

ОДГОВОРИТЕ
Name

тамбе

10.08.2014 19:55

Народе немојте да се бојите па није Милокрад Додик Бог.Он је само једна обицна лопина а и њему уз бозију и насу помоц ускоро долази крај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

јо

10.08.2014 19:57

Нека проба пекмез.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вики

10.08.2014 21:37

Народ је гладан, увриједјен, понизен, обесправљен, влада бијела куга, нестајемо, пропадамо у сваком смислу!!! Циме нас то пласи??? Ма не бојимо се висе тих глупости!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наташа БЛ

10.08.2014 22:37

Милорад Додик је на власт дошао силом и тако хоће и да је задржи. Свјестан је да га народ више не може очима гледати и не може то да поднесе. Губи конце, неслога је међу самим члановима СНСДа, што се покушава заташкати, па се прича о неслози у Савезу за промјене. Немају никаква конкретна рјешења, а ни одговоре на питања типа због чега је дуг РС оволики, због чега је стање у држави овакво, да ли ће се ишта ишта учинити по том питању, па само нападају без разлога. СДС нуди конкретна рјешења и људе који желе да воде ову државу на адекватан начин,а не да смао краду за себе и своје, као што то СНСД већ 9 година чини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово снсд

11.08.2014 05:02

Све је Миле крваво стекао. Господине Босицу немојте га само нападати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

земљак

11.08.2014 05:56

Миле је готов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

11.08.2014 07:18

СДС ЗАУВИЈЕК!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

11.08.2014 08:42

Драга Натаса Бл...бас ме изненадјујес као интелектуалац са овим да те не вриједјам каквим коментарима. Цијенио сам те, медјутим....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Главни Баја Бомбаш

11.08.2014 09:24

Прије отприлике 40 минута стиже небом главни Баја из Србије-Гуча, гдје га је чувао најачи горила-Србин у свијету (око 140 кг), дакле, од кога је он њега чувао, односно, да ли је то од ентитетског значаја, када је у питању традиционална манифестација, на којој је скркаоно много пара од грађана Републике Српске. Помно сам прочитао овај наслов, и мора свако бити опрезан, јер главни Баја је спреман свашта урадити, само да би се одржао на власти. Није далеко ОКТОБАР 2014. па нека се грађани-гласачи одлуче, да ли желе расипништво, бахатост, насилништво, или да корачамо напријед као сав нормалан свијет на овој кугли земаљској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српко

11.08.2014 09:56

Креће изградња затвора у Источној Илиџи. Не знам који му је капацитет, али мислим да ће бити претијесан да послије октобра прихвати све СНСД лопове. На челу са нашим "Ивом Санадером"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

11.08.2014 19:52

Требао би нам један повелики затвор у Власеници. Покрадено је све, фирме затворене, само Моја кућа још ради,гради станове. Ха хааааа, кад ће их завршити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

брцко

12.08.2014 20:17

Ех мој око соколово и остали јел стварно тако мислите кад овога Босица називате господином за њега је Миле и господин и фигура.

ОДГОВОРИТЕ