Данас три меча Премијер лиге БиХ

Након пет јучерашњих утакмица, којим је отворено друго коло БХ Телеком Премијер лиге БиХ, данас су на распореду преостале три. Нарочито ће занимљиво бити на Грбавици и на Градском стадиону у Бања Луци.

Фудбал 10.08.2014 | 14:30
Данас три меча Премијер лиге БиХ

Жељезничар ће прву домаћу утакмицу у новој лигашкој сезони отворити против Широког Бријега. Сусрет четвртопласираног и другопласираног тима из прошле сезоне привући ће велику пажњу домаће јавности. Жељо се, након шока којег је доживио у сусрету са Металургом, сјајно подигао и "искалио" на Олимпику, којем је на Отоци постигао три гола и тако на најбољи могући начин отворио нову сезону. Широки Бријег је, са друге стране, такође био сигуран у домаћем првенству против Радника којег је рутински савладао с резултатом 2:0.

Жељо и Широки су до сада одиграли тридесет лигашких дербија, а интересантно је да најтрофејнији бх. клуб има негативан однос против клуба из Херцеговине. Плави су против Широког славили тринаест пута, док су Широкобријежани побиједили у седамнаест утакмица. Посебно је занимљиво, па можемо рећи и невјероватно, да баш ниједна лигашка утакмица ове двије екипе није се завршила нерјешеним резултатом. Широки Бријег је у историји три пута успио побиједити Жељу на гостујућем терену, а посебно се памти тријумф из прошле сезоне када је Плавима нанесен најтежи домаћи пораз у посљедње вријеме. Тада је било 3:0 за клуб са Пецаре. Сусрет на Грбавици игра се с почетком у 20:30.

Други велики дерби дана игра се у Бања Луци гдје се састају домаћи Борац и захуктало Сарајево. Бордо тим се на крилима великог тријумфа у Грчкој сада окреће првом правом изазову у новој сезони Премијер лиге, будући да су први сусрет против Звијезде побиједили за зеленим столом. Борац у другачијем расположењу дочекује сусрет будући да су у првом колу подбацили у дуелу против Младости из Велике Обарске, гдје су поражени са 2:0.

Сарајево ријетко побјеђује у Бања Луци, а посљедњи тријумф десио се још у сезони 2009/10 када је бордо тим славио голом Џакмића. Баш као и прошлосезонски окршај Жељезничара и Широког Бријега, и сусрет Сарајева са Борцем завршен је резултатом 0:3. Међутим, тај резултат је регистрован због нереда навијача о којим се доста причало. Борац и Сарајево вечерас ће одиграти своју јубиларну 60. утакмицу у историји, а Сарајево је успјешније са 26 побједа. Меч ће почети у 19 часова.

Радник и Славија одиграће први сусрет данашњег програма. Утакмица почиње у 17 часова, а у њој ће оба тима тражити свој први погодак у новој сезони. У првом колу Славија је у Фочи ремизирала против актуелног шампиона Зрињског, што су из клуба окарактерисали као успјех, док је Радник поражен од Широког Бријега на Пецари.

Прошле сезоне је Радник славио у оба наврата, са 2:0 у Бијељини и чак 5:2 у Источном Сарајеву. Радник ће у овој утакмици бити у улози благог фаворита, али Славија је у сезонама иза нас показала да зна помрсити рачуне свима. Уосталом, показали су то већ и у првом колу ове сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар