Расипништво није спорно тужиоцима?!

Специјално тужилаштво Републике Српске утврдило је, након прикупљања како се наводи релевантних списа, да нема ништа спорно у томе што је министарство правде 2011 године квадрат просторија за смјештај Агенције за управљање одузетом имовином платило 3500 марака.

Република Српска 10.08.2014 | 12:47
Расипништво није спорно тужиоцима?!

Простор је у кругу некадашњег Инцела а 656 квадрата плаћено је два милиона 199 хиљада марака. Куповина је обављена мимо јавне набавке након полуприватне преписке тадашњег министра Дзерарда Селмана и власника фирме која је министарству продала зграду.

Специјално тужилаштво образлаже да ништа није спорно јер је куповина зграде урадјена након Владине одлуке за куповину простора за Агенцију у износу до два милиона и двије стотине хиљада марака. Министарство се држало те цијене када је купило просторије од фирме Екватор д.о.о Бања Лука.

То што је је простор купљен директном погодбом умјесто јавном набавком образлаже се примјеном члана 5 став 1 тачка е Закона о јавним набавкама БиХ мада је ту остављено много простора за манипулацију.

"Очигледно је да Специјално тужилаштво РС ради искључиво по налогу СНСД-а. Након избора и побједе опозиције то ће се промијенити, а све незаконите радње биће санкционисане", каже лидер НДП-а Драган Чавић.

Оно што је такодје врло дискутабилно је то што према доступним информацијама зграда коју је купило министарство правде нема употребну ни градјевинску дозволу и нису плаћене ренте за уредјење градјевинског земљишта.

 

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Инспектор

10.08.2014 11:22

Очито је да није у питању расипништво него организовани криминал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда не за сада

10.08.2014 17:25

Оће им се - може им се... ВАЉДА САМО ДО ОКТОБРА. Хоће ли послије октобра одговарати бар тужиоци за заштиту државног криминала????

ОДГОВОРИТЕ
Name

калимеро

10.08.2014 18:32

Специјално тузиластво је основано за пецијалне случајеве. Мјесто за ухљебљење дјеце адвоката, професора, политичара... О ефикасности рада је сувишно писати. :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

10.08.2014 18:51

Ово тузиластво су основали месетари СНСДа да легализује њихов криминал. Послије октобра ово треба распустити и покренути кривицне пријаве против одговорних за прикривање криминалних радњи. Једнако тако треба претрести и полицију,судове и инспекторате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

10.08.2014 19:42

Кеве ми .Овако се Бајини " Кумови " намирују

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИТАР

11.08.2014 13:24

Специјално тузиластво је формирано да стити Бају и његове лопове,али послије избора и њих претрести у судству и тузиластву.Криминал је захватио све.

ОДГОВОРИТЕ