Суботић спреман за старт Бундеслиге!

Фудбалер Борусије Дортмунд Невен Суботић због повреде није одиграо такмичарску утакмицу од 10. новембра, али каже да се сада осећа добро.

Фудбал 10.08.2014 | 12:03
Суботић спреман за старт Бундеслиге!

“Добро сам. Понекад тело не реагује онако како бих ја хтео, али могу да тренирам без болова. Не размишљам више о томе и могу да се посветим вежбама сто посто. Дакле, ситуација генерално иде набоље“, изјавио је Суботић, који се опоравио од повреде колена.

Српски фудбалер имаће озбиљну конкуренцију на својој позицији (Хумелс, Гинтер, Папастатопулос) и мораће добро да се потруди не би ли заузео место у стартној постави.

"Ове сезоне ће стварно бити веома тешко. Имамо четири изврсна штопера, а тројица су прошле године играли много више од мене. Двојица су освојила Светско првенство, а један је дошао до осмине финала. Ипак, биће прилике за свакога, а тренер ће нам сигурно поштено поделити минутажу“, изјавио је 25-годишњи халф.

Борусију у недељу очекује меч са Ливерпулом на Енфилду, последња припрема пред Суперкуп Немачке са Бајерном у среду.

“Одувек сам сањао да заиграм на Енфилду јер је то место богате фудбалске традиције и чуо сам да су навијачи посебни, баш као у Дортмунду. Не налази се често стадион који може по атмосфери да се мери са нашим“.

Суботић каже да су се нови играчи (Имобиле, Рамос, Гинтер и Ји) лепо уклопили у екипу.

“Добри су момци – неки су повученији, неки отворенији. Најважније јесте да су сви усвојили филозофију Борусије, много је важније какви су на терену него ван њега“, закључио је српски фудбалер.

Коментари / 0

Оставите коментар