Тадић : Грађани желе промјене

Више од милион грађана сматра да Република Српске не иде правим путем. Тих милион људи тражи промјене и ми смо дужни да им их обезбједимо, каже потпредсједник СДС-а и кандидат Савеза за промјене за предсједника Републике Српске Огњен Тадић, гостујући у Дневнику 2 БН ТВ.

Република Српска 09.08.2014 | 19:35
Тадић : Грађани желе промјене

“Мој план као кандидата за предсједника Републике Српске, када добијем повјерење грађана, усмјерен је на рјешавање дугорочних проблема грађана. Прије свега рјешавање проблема моралне кризе, рјешавање проблема у образовању, кризе у функционисању институција и рјешавању проблема у представљању Републике Српске и њеној заштити”, каже Тадић.

Тадић истиче да је Република Српска још богата људима који својим знањем и искуством могу да подуче младе генерације.

“Сматрамо да први човјек РС мора да буде морална особа, која као таква мора да даје примјер другима, а што сада нажалост није случај у довољној мјери”, истиче Тадић.

Он је навео се мора много тога урадити како би се вратило повјерење грађана у институције Републике Српске.

“Ту је кључна борба против корупције и као предсједник РС даћу пуну подршку сваким активностима Владе Српске, Високог судског и тужилачког савјета, других невладиних организација или грађанског сектора да се заједно боримо против корупције, јер она је зло”, поручује кандидат Савеза за примјене за предсједника Републике Српске.

Тадић је критиковао садашњи начин представљања Републике Српске, те истакао да Републику Српску треба да представља предсједник свих грађана, а не лидер политичке странаке. На тај начин, рекао је Тадић, Влада и Скупштина РС моћи ће да се баве решавању свакодневних проблема грађана, прије свега социјалних и економских, каквих нажалост има јако много у Републици Српској.

“Републику Српску треба економски оснажити, да би преживјела, а самим тим да би се развијала у довољној мјери да има више пријатеља, а мање непријатеља, више ријешених ствари, а мање проблема. Само то Српску може учинити бољим и срећнијим мјестом за живот”, каже Тадић.

Он је истакао да је потребно одмах започети са процесом моралног оздрављења Републике Српске и зауставити лажни патриотизам.

“Ја сам свој патриотизам доказао онда када је то требало и о томе постоје многи свједоци и много доказа. У мом имовинском картону не постоји ставка за коју бих имао проблем да докажем одакле ми и како сам је зарадио", рекао је Тадић.

Он је истакао да сматрам да и други кандидати, не само из реда српског народа, него и Бошњаци и Хрвати треба да учине исто, јер се и они кандидују пред неким људима који хоће да их подрже и они њима треба да покажу да немају никаквих проблема са доказивањем своје прошлости, било да се ради о имовинским картонима или њиховог учешћа у важним историјским догађајима, попут учешћа у посљедњем рату.

Такву транспарентност, према мишљењу Тадића, СДС је доказао и објављивањем кандидата за предсједника Владе Републике Српске и прије самих избора.

“Младен Босић је личност која је успјела СДС и стања странке која је у проблемима да претвори у стање побједничке странке и то њега препоручује као особу која може са истом посвећеношћу, са истом количином разума и квалитетног односа према свим битним питањима да се бави и санацијом стања у РС. Оно што је нама вашно јесте да СДС и Савез за промјене могу да понуде човјека који рјешава проблеме, а господин Босић јесте таква особа", рекао је Тадић.

"Сличан случај имали смо и у Србији да је Томислав Николић био неупоредиво популарнији од Александра Вучића у неким моментима предизборне кампање, а онда смо видјели ситуацију да је Вучићева популарност, након што је добио шансу да рјешава проблеме у Србији, енормно порасла, јер су људи препознали ту енергију и ту вољу да се ствари рјешавају".

"Сигуран сам да ће то грађани препознати и код господина Босића, али је веома важно да побиједимо на предсједничким изборима како би се уопште створиле претпоставке за промјене у Републици Српској”, подвлачи Тадић гостујући у Дневнику 2 БН ТВ.

Тадић је поручио грађанима да већ сада морају да почну да мисле на своју будућност, која ће бити у њиховим рукама 12. октобра и нагласио да морају учествовати у одлучивању о будућности Републике Српске.

Коментари / 48

Оставите коментар
Name

дуско будимир

09.08.2014 17:38

100% побједа, живио СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

номад

09.08.2014 17:39

Браво Огњене! Само напријед до конацне побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило

09.08.2014 17:44

Да,да промјене ако је сјутра могуце,само да не закаснимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалуцанин

09.08.2014 17:51

Тако је Огњене да и ми из РС моземо реци да имамо предсједника а не мафијаског боса. ОКТОБАР

ОДГОВОРИТЕ
Name

слобо мг

09.08.2014 17:51

Ово ће да буде наш први прави и поштени лидер!! Живио Огњене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

09.08.2014 17:51

Тадићу без приједора нема побједе СДС-а, Павић мора одговарати исто као и Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Келе

09.08.2014 17:56

Не може Милета ни НАТО да смакне, а камоли Тадић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

09.08.2014 17:57

Тадицу, народ зели промјене, НАРОД ЗЕЛИ ДА ЗИВИ а не презивљава, зели да ради и нормално зиви од своје плате, да отварате фабрике, а не маркете, да отварате сколе, да моземо нормално имат здравство, пензионери да узивају у пензијама, да имамо могуцности висе дјеце да радјамо, не смију се заборавити РВИ,б орци итд. То народ зели, а не обецања. Свјесни смо ко год да додје на власт ,не мозе ни за пар година бити боље, али се мозе обуставити ова пљацка и пропаст. Наравно, борба против корупције, без обзира на странацку припадност. То мозе неко ко нема никакве мрље у прослости, мислим да си Тадицу један од њих, а ово све остало, зна народ ко су и какви и из власти и опозиције. Народ зели да зиви боље, небитно висе која је странка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ побјеђује

09.08.2014 18:00

Народ ће побједити а Додикова власт ће бити поражена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

добрица

09.08.2014 18:10

Ко није до сада препознао Милокрада и његову братију ни бог му висе не мозе помоци а ко јесте на изборе и нови људи, али без масла на глави, а Иваниц и Цавиц кад су били није било толико зло као овај из Лактаса, искомлексиран градом јер су и Иваниц и Цавиц градска дјеца, Тадиц је младји и врло фин цовјек, а Босиц поготово, одмјерен, културан како и доликује једноме граду као сто је Бањалука, а не ови бахати и некултурни попут Цвијановиц, Додик....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

09.08.2014 18:10

Добар момак, али ово му је четврти пут да се кадидује за појединачну функцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

келе

09.08.2014 18:17

Нато и неће да руши њихов дашак на Балкану али хоће народ који је преварен и покраден до голе коже. Промјене ће бити тако убједљиве да ће многе заболети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комшија

09.08.2014 18:37

Савез за промјене ће добити преко 80% гласова. Додику прво слиједи губитак власти на локалном нивоу у Лакташима а онда потпуни дебакл на републичким изборима. У Лакташима више уопште нема СНСДових плаката. Смјеном начелника општине Додик је превршио сваку мјеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Специјални Одред ЦСБ

09.08.2014 18:57

Само напријед Огњене,да напокон отјерамо банду црвену!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

09.08.2014 18:58

И текакве промјене, господине ПРЕДСЈЕДНИЧЕ.Прво промјене у односу изабраних представника народа на свим позицијама власти. Поштенији однос према обичном човјеку,неумољива борба против криминала, корупције и непотизма,али не декларативна ваћ борба са видљивим резултатима.Срећно од октобра ако Бог да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игралиште

09.08.2014 19:03

Направи игралиште на Лаушу и сви ће гласати за тебе. Миле обећава већ осам година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

09.08.2014 19:15

Огњеном Српска напокон добија предсједника каквог заслужује, мислим да је крајње вријеме за промјене, грађани су тога свјесни

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

09.08.2014 19:16

Искрено мислим да це ове изборе одлуцити Босњацки гласови. једино они могу бају оставити на власти јер знају да це он са јос једним мандатом урусити Републику Српску тотално економски, а економски пропала Република Српска це нестати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука

09.08.2014 19:38

Па колико има становника Република Српска кад више од милиона жели промјене?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сигурица

09.08.2014 19:42

Ал лупетате, ал живите мало у нади Додик побјеђује 100% Само вам још нису рекли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српко

09.08.2014 19:54

Млад, паметан, поштен, лијеп, добар отац, добар муж, добар човјек, Србин ипо... ОГЊЕН ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Главни баја бомбаш

09.08.2014 20:02

хттп://www.тањуг.рс/видеоДет.аспx?галИД=136021 Ишао је у Гучу, да отпјева коју уз трубе, опроштај са политичке сцене у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

09.08.2014 20:17

Поштен, млад, лијеп, паметан, мудар, правичан, родољуб....покушавао сам да му нађем и неку ману, али Огњен Тадић, будући предсједник Српске једноставно нема таквих особина! Заједно до ПРОМЈЕНА!!! Поздрав из српских Пала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

весна

09.08.2014 20:42

Огњене, дико само напријед, ти си нам нада тј. предиспозиција за боље сутра, да их је висе као ти било би нам лаксе, мој глас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

09.08.2014 21:14

Додику и јест мјесто на вашарима, испод шатри. Неприкосновени краљ циганлука. Гдје му је Емир Кустурица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца25

09.08.2014 21:18

Браво Огњене, нас будуци предсједнице!Само напријед до побједе!Таквог предсједника и заслузује овај народ, а не кримоса какав је садасњи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин-рс

09.08.2014 23:51

Прави цовјек-прави србин-прави предсједник- ОГЊЕН ТАДИЦ

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

10.08.2014 00:50

Зелимо промјене али набоље у цијелој БиХ.Зато морамо изаци на изборе у сто вецем броју. Неинтересују ме никакве границе ,мене интересује мир, рад, фина плата заправо добар зивот.Зелим све најбоље и у српској и у федерацији једни без други немоземо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаги рс

10.08.2014 04:41

Наравно да народ жели промјене али Радикалац, желимо нове људе, а не вас тј. СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

10.08.2014 06:04

Браво Огњене, права бесједа у Дневнику, само ниси ни до кољена Додику, још школе. Изгубио си прошли пут, опет срљаш у пораз - не можеш му ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корупцију КВ

10.08.2014 07:32

Предлажем да борбу против корупције почнете са врха а ту је између осталих криминалу и корупцији склон и ранији Министар (не)правде. ЗА ПОШТЕНУ И ПРАВЕДНУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ПРЕКО КОРЈЕНИТИХ ПРОМЈЕНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

није вазно

10.08.2014 07:40

Вазно је да се онај макне, дуго је играо Бога јадној сиротињи коју је он сиротињом направио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српско сарајево

10.08.2014 09:26

Нараду је догорило више не зна како са овим нељебовићима на крај да изађе јер све су покрали и напунили џепове .али неће још дуго ПРОМЈЕНЕ СУ НА ПОМОЛУ .ДОСТА ЈЕ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оги

10.08.2014 09:40

Брате Оги ја сам 10000001.и који би са тобом у побједу да се овог јада једном за увијек отарасимо! Срећно брате!

ОДГОВОРИТЕ
Name

миливој

10.08.2014 09:46

Мозете ми помоци.Ако имамо 1.300.000 становника колико их има право гласа. Немогуце да их има преко милион.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нервозни Миле

10.08.2014 09:52

Додикова параноја се наставља, опет по странцима и НВО.опет теорије завјера,опет и опет. Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да неки странци посредством невладиног сектора стварају на Палама, у Добоју, Бијељини и Бањалуци центре из којих би непосредно после избора, тврдњама да ће избори бити покрадени, покушали да дестабилизују постизборну ситуацију и изазову незадовољство и атмосферу јавне побуне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик о разлазу

10.08.2014 09:54

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао да, у случају разиласка ентитета у Босни и Херцеговини, неће бити кинеског зида, већ ће бити направљен систем у коме ће "свако бити свој на своме, уз отворен проток људи и робе". Милорад Додик је за Политику рекао да је уверен ће се "створити услови да се мирно разиђемо" и додао да се "БиХ и те заједничке институције показују као упорна сметња било каквом развоју у ентитетима", преноси Бета. Упитан да ли Београд подржава пут Републике Српске ка осамостаљењу, Додик је одговорио да Београд "има своје политике и ми то ценимо". "Органи Србије су апсолутно у позицији да дефинишу те политике, а што се нас тиче ми подржавамо политику територијалног интегритета Србије и по питању Косова и Метохије не дамо сагласност да БиХ призна Косово", рекао је Додик. (РТС)

ОДГОВОРИТЕ
Name

нека буде

10.08.2014 10:54

Нека Бог помогне и да дође до промјена и да поштени људи воде народ. Па ти и Босић водите и планирајте бољу средину за све нас. Надати се бољем, ово садашње је неподношљиво, мора бити боље са вама на челу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тигар

10.08.2014 11:12

Јесте, грађани желе промјене само које промјене, не могу правити промјене они који су већ виђени и ништа нису направили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тамјаника

10.08.2014 11:28

Огњен до побједе, Кнежица је уз тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

податак

10.08.2014 11:35

У РС је 1.215.000 бираца. Преко 1.000.000 није задовољан стањем у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рада

10.08.2014 13:37

Податак.... око 1.215.000 бирача, а колико становника?

ОДГОВОРИТЕ
Name

податак

10.08.2014 14:28

Радо, подаци о броју бираца су из Централне изборне комисије. Број становника РС према прелиминарним подацима пописа је око 1.350.000.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гашпар

10.08.2014 21:27

Да Бог да Тадићу да побиједиш, али ми некако танко радите, Додик има паре и то лако завршава, имате их и ви у странци али их слабо користите или их узимате за себе, слабе су вам предизборне кампање у општинским одборима, то конкретно знам за Калиновик, мислим да сте ту на папиру уложили доста пара али вам ови у општинским одборима слабо одрађују послове, нису у стању да људе-бираче, ни честито почасте, јер на крају крајева, нико неће гласати на лијепе очи, треба да добро стиснете ове из општинских одбора-наравно гдје нисте на власти и да одријешите кесу, народ је гладан ја вам кажем и за ситницу лако га је придобити, као што то ради СНСД, а ови ваши у општинским одборима после избора купише нова кола отворише кафане-шта мислите од којих пара-од оних које сте дали за кампању, па глат изгубили у Калиновику, размислите добро, јесам ли у праву. У здравље и са срећом до побједе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

11.08.2014 07:17

СРПСКА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА ЗАУВИЈЕК!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

уна

11.08.2014 15:45

Има Срба милион у Републици Српској,али их тек нешто више од пола изађе гласати.Пола од те половине што изађе гласа за Додика и то је тих фамозних 300 000 гласова са којима се сигурно побјеђује, а које су за друге недостижни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

податак

11.08.2014 17:37

Уна, па управо због тога сви требају изаци на изборе и онда нема крадје избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

весна

11.08.2014 19:52

Бице теско, али устрајносцу и постеним радом резултати це поцети долазити, наравно потребно је вријеме, тамо гдје је корупција сестра, а непотизам брат треба вријеме да народ схвати и прихвати да реална вриједност трзисте развија

ОДГОВОРИТЕ