Костић Штутгартов за 5 милиона!

Костић напушта Гронинген, постигнут је договор са Штутгартом око висине трансфера. Играч је напустио тим и отпутовао на лекарске прегледе у Немачку - објавио је званично Гронинген.

Фудбал 09.08.2014 | 20:00
Костић Штутгартов за 5 милиона!

Филип Костић постаће нови члан Штутгарта. Гронинген се скоро месец дана одупирао понудама иностраних клубова, избегавао је да прода понајбољег играча, али је коначно јуче директор Ханс Нијланд прихватио, још непотврђених, пет милиона евра за 21-годишњег Крагујевчанина.

Српски талентовани играч ће у тиму заменити Траореа, који је прешао у Борусију из Менхенгладбаха, а уговор са Штутгартом ће га везивати до јуна 2019. године, преноси "Билд".

- Костић напушта Гронинген, постигнут је договор са Штутгартом око висине трансфера. Играч је напустио тим и отпутовао на лекарске прегледе у Немачку - објавио је званично Гронинген.

Немачки медији су објавили да ће Штутгарт платити младог репрезентативца Србије само пет милиона евра, што је контрадикторно изјави Нијланда од прошле недеље "Одбили смо шест милиона евра од Немаца". Међутим, "Билд" објашњава да су зелено-бели попустили јер играчу уговор истиче у јуну 2015. године, па је постојала бојазан да не продужи уговор и за годину дана оде без обештећења. Како било, Гронинген је за две године вишеструко уновчио некадашњег играча Радничког из Крагујевца, плаћеног тада 1,25 милиона евра. Уједно, испунила се и велика жеља левокрилног играча да заигра у Бундеслиги.

- Амбициозан сам, видим себе у јачој лиги, а мислим да је Бундеслига идеална за мене - изјавио је пре неколико дана за "Новости", предосећајући можда да ће се трансфер у редове "шваба" из града "Мерцедеса" ипак остварити.

Костић је за две сезоне одиграо 41 мечева за Гронинген, постигао 12 голова и забележио осам асистенција.

Од трансфера Костића у Штутгарт окористиће се и крагујевачки Раднички. За њихову празну касу много ће значити 250.000 евра.

Спортинг из Лисабона је био први од већих европских клубова који се интересовао за Костића. Португалци су нудили три, па четири и на крају, бар по медијима, шест милиона евра за левокрилног нападача, али је Гронинген све понуде одбио. Ако је тачна информација "Билда" да је трансфер износио пет милиона, онда су "лавови" нудили више од "шваба".

Коментари / 0

Оставите коментар