НДП: ”Преокрет"

Народни демократски покрет /НДП/ на опште изборе у октобру излази са слоганом "Покрет за преокрет", речено је данас након састанка Извршног одбора ове странке у Фочи.

Република Српска 09.08.2014 | 18:43
НДП: ”Преокрет"

Предсједник НДП-а Драган Чавић изјавио је да је друштву потребан озбиљан преокрет, на демократски начин, политичким средствима.

"На овај начин демантујемо све оне који су тврдили да опозиција жели да на недемократски начин руши власт у Републици Српкој, на чему су правили читаву политичку харангу", рекао је Чавић.

Он је истакао да НДП жели преокрет у владавини права, којим ће се утврдити имовина свих политичара и њено поријекло.

"Желимо преокрет у коме ће економија бити приоритетно друштвено и политичко питање, преокрет који ће донијети укидање непотизма усвајањем закона о сукобу интереса, преокрет у коме ћемо престати да се задужујемо ради повећања јавне потрошње, те да почнемо да водимо разумну политику коришћења друштвених средстава и да се задужујемо искључиво ради инвестиција у развој и запошљавање", нагласио је предсједник НДП-а.

Чавић је рекао да су реформе потребне и здравству, на које је оцијенио да је на рубу пропасти, те високом образовању, у коме, према његовом мишљењу, не постоји ниједна високошколска институција која се може похвалити квалитетом наставе и обуком кадрова.

Потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић рекао је да је Извршни одбор НДП-а на данашњем састанку дао приоритет питању фер и поштених избора, те да ће бити упућен позив невладиним организацијама и институцијама да спријече крађу изборне воље грађана.

Он је рекао да је НДП у изборну платформу као један од прироитета уврстио закон о равномјерном развоју Републике Српске, те закон о коришћењу природних богатстава.

РТВ БН

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

бањалуцанин1/1

09.08.2014 15:59

СРЕТНОООО ...ДО ПОБЈЕДЕ...СВЕ НАЈБОЉЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

09.08.2014 16:21

Хахахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

их

09.08.2014 16:43

Проћи ћеш као и Чеда са тим слоганом и својом политиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

09.08.2014 17:03

Немате ама баш никакве шансе бивши предсједниче и бивши начелниче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баш

09.08.2014 18:42

"Свашта, их и БЛ", госп Чавић је нови предсједавајући сједница Скупштине Републике Српске. Тако је договорено у Савезу за промјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

09.08.2014 19:22

Цава брате драги па ти си своје давно показао, како и колико мозес, иди у пензију и узивај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

09.08.2014 19:51

Бозе, менталитета и предложених и предлагача, сваке друге или највише четврте, мијењају странке, мијењају слогане, ма они све промјенише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

10.08.2014 00:27

Баш су се нашли и причају о некаквом поштењу и непотизму. Обадвојица гладни власти, Крсмановић правоснажно осуђен за намјештање тендера, запошљава своје кћерке по банкама, а против њега се воде још 4 истраге. О арогантном Чавићу нисам баш упућен па ако неко јесте нека дода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

10.08.2014 07:28

Смијешни су, не зна се ко је гори Чавић или Крсмановић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Академик

10.08.2014 10:10

Дадо, предобри су обојица за Милорада Додика, његову Жељкицу, Шпирића, Радмановића, Борка Ђурића, Буду Станковића, Цвјетичанина, Додикове руске тајкуне, ситније криминалце, сва у њиховом власништву ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

11.08.2014 16:18

Једно од првих питања које ће гдин Драган Чавић, предсједавајући сједница Скупштине Републике Српске поставити посланицима новог сазива ће бити:_______ " Господо народни посланици, ко је за, да се усвоји Закон о поријеклу имовине?" 99% ће их бити за. Једино ће Калабић и Душанка Мајкић, гласати против. Не знам хоће ли бити дозвољено гласати из затвора, телефонски или путем интернета. Можда буде одобрено, пошто је ово ипак Република Српска, мада ипак вјерујем да неће. Доста је било.

ОДГОВОРИТЕ