Свечано обиљежена крсна слава Бијељине

Свети Пантелејмон, крсна слава града Бијељине, прослављена је данас у присуству бројних вјерника у цркви Светог Ђорђа у Бијељини. На платоу испред зграде градске управе његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом са градоначелником Мићом Мићићем и кумовима славе обавио традиционално ломљење славског колача.

Република Српска 09.08.2014 | 16:34
Свечано обиљежена крсна слава Бијељине

Упркос свим недаћама које су притисле Семберију, град Бијељина у свечаној атмосфери прославља своју крсну славу. Градоначелник је истакао да се град све више развија, али да природне непогоде, нажалост, успоравају тај развој.

“Ми имамо снаге, жеље, воље и начина да то све превазиђемо и наставимо путем напретка, као што је то било претходних година”, казао је Мићић.

Ове године граду Бијељини кумовали су наченик србијанске општине Косјерић Милијан Стојанић и потпредсједник СДС-а Огњен Тадић.

“Јединство је данас у Бијељини веома важно као и у свим другим крајевима који су били погођени временским непогодама. Надам се да ће овај лијепи дан који је пред намам бити симбол много љепших дана за Бијељину и њене грађане од оних који су били у протеклих пар мјесеци”, рекао је Тадић.

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом претходно је служио свету архијерејску литургију у храму Светог Ђорђа, честитао је славу суграђанима и изразио наду да ће молитве заштитиника помоћи у недаћама које су их задесиле.

“Да нас Господ молитвама Светог Пантелејмона заштити и да нас помогне у овим тешким данима када се куша наша вјера. У страдањима која трпимо од невремена и свега онога кроз шта пролазимо, да Господ управо његовим молитвама притекне у помоћ, свакоме коме је помоћ потребна а потребна је свакоме од нас”, рекао је владика Хризостом на крају литургије.

Иако малобројнији него претходних година семберци су прошетали у литији кроз град и срећни и узбуђени планирају даље славље.

Градоначелник Мићић је након ломљења славског колача почастио све госте у згради градске управе на свечаном ручку.

БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

прњаворцанка

09.08.2014 14:59

Нека је срецна слава градјанима Бијељине и да их поплаве никад висе не посјете. А ми имамо и снагу и вољу да вјерујемо у боље сутра. Уз тебе смо Тадицу, само нас ти мозес спасити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос РС

09.08.2014 15:03

Срећна слава Бијељино на челу са Мићићем. И нека вас кум Тадић води у боље сутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црвена беретка

09.08.2014 15:22

Срећна вам слава храбри Бијељинци! Поздрав из СДСове Бања Луке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

красиц

09.08.2014 16:07

Како додје овај нови владика све мање људи на литији

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕСЕЉ

09.08.2014 19:40

Срећна слава Свети Пантелејмон. Гдје се славио, ту и помогао, Оги само напред до коначне победе, само слога Србина спашава и СДС . Оги пуно среће, здравља, свима који желе добро Републици Српској. СДС само напријед, Додо, пакуј кофере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

09.08.2014 21:19

Ово је увлачење вјере у локалну заједницу-град,РС је секуларни ентитет,или је само на папиру такав. Поштујем новог Владику Хризостома,то је добар човјек али у РС-у су сви народи конститутивни и ово вјерско славље само једног народа је неуставно. Мислим да су у току апелације пред уставним судовима о овом питању и то ће највјероватније бити укинуто. За приватна славља,подразумијева се све најбоље и то поштујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

симо

09.08.2014 21:38

Никада мање људи на Свецаној Сједници И на ломљењу колаца као ове године. Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕСКО

09.08.2014 23:27

Некаје срецна Слава светог Пантелејмона Свима Србима В.СРБИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И БРАТСКЕ РУСИЈЕ Гдесе Славјо Ту и Пмого Пуно љета Висе Година Драга Моја Брацо и Сестре Бозе дај У Новембру Славимо Победу Огњена и СДСа Успелисмо Настављам Само Победе и Победе Над Видљивим И Невидљивим Непријатељима Амин БОЗЕДАЈ СЛОГУ СРБИМА И УЈЕДИЊЕЊЕ Са МАЈКОМ СРБИЈОМ И БРАТСКОМ РУСИЈОМ Поздрав РТВ БН.ЗИВИЈО ССЕР И СДС ДОСВИДЕЊЕ: В....... П......

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

10.08.2014 10:35

Брле све сто си написао потписујем.Вјеру треба склонити из скола,обданиста,институција од опстине до дрзаве,полиције,војске...и вратити је домацину у куцу,ако смо секуларна дрзава.

ОДГОВОРИТЕ