Торонто: Цонга наставља да гази!

Жо-Вилфред Цонга наставио је са сјајним издањима на Мастерсу у Торонту и пласирао се у полуфинале турнира.

Тенис 09.08.2014 | 15:15
Торонто: Цонга наставља да гази!

Француски тенисер је у четвртфиналу после велике борбе победио Ендија Марија са 7:6, 4:6, 6:4.

Цонга је меч могао да реши и у два сета, али је при резултату 4:4 у другом пропустио две везане брејк лопте.

Мари је након тога направио велику серију, добио је пет везаних гемова, повео је са 3:0 у одлучујућем периоду и деловало је да ће без проблема решити меч до краја.

Ипак, Цонга је неочекивано успео да се врати, узвратио је истом мером добивши пет узастопних гемова и на крају је ипак успео да троијумфује иако је у десетом гему на свој сервис пропустио три везане меч лопте.

Григор Димитров играће против Жо-Вилфреда Цонге у полуфиналу Мастерса у Торонту.

Бугарски тенисер је у четвртфиналу спасао две меч лопте и победио Кевина Андерсона са 5:7, 7:5, 7:6 (6).

Андерсон је имао добијен меч у десетом гему трећег сета. Имао је две везане меч лопте на свој сервис, а код друге је имао чист зицер када је погодио мрежу из невероватно лаке позиције.

Димитров је искористио поклоне Јужноафриканца и стигао је до победе у тај-брејку у којем је Андерсон имао 5:4 и два сервиса.

Ипак, очигледно је да је Јужноафриканац имао велику менталну баријеру, па није успео да стигне до можда и највеће победе у каријери. Он је претходно са турнира избацио Станисласа Вавринку.

Швајцарски тенисер Роџер Федерер пласирао се у полуфинале Роџерс купа у Торонту победом над Шпанцем Давидом Ферером.

Федерер је до тријумфа дошао са 6:3, 4:6, 6:3, после једног сата и 54 минута игре, а после меча на Централном терену уручена му је велика торта, пошто је у петак прославио 33. рођендан.

У борби за финале, Швајцарац ће се састати са још једним шпанским тенисером Фелисијаном Лопесом, који је славио против миљеника домаће публике Милоша Раонића са 6:4, 6:7 (5:7), 6:3.

„За мене је остварење сна што и у овим годинама играм тенис. Волим тенис, али је забавније када победите играча какав је Давид и на терену дате све од себе. Желим да избегнем повреде, можда покушам да освојим турнир или два ове године и, надам се, још наредних година“, рекао је Федерер.

Роџерс куп у Торонту игра се за наградни фонд од 3.146.920 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар