Да ли је фудбал јачи од беспарице?

После два месеца паузе, у сенци беспарице и нагомиланих егзистенцијалних проблема са којима се суочавају клубови, данас почиње нови фудбалски шампионат Србије.

Фудбал 09.08.2014 | 10:01
Да ли је фудбал јачи од беспарице?

Титулу брани Црвена звезда, која преживљава најтеже тренутке у скоро седам деценија дугој историји, чију озбиљност најбоље илуструје чињеница да црвено-бели нису добили лиценцу за наступ у евро куповима, као и да због беспарице нису у могућности да региструју нове играче.

Нови тренер Ненад Лалатовић, који је на клупи заменио Славишу Стојановића, човека који је после шест узастопних титула Партизана вратио шампионски трофеј на Маракану, у првом мечу против нишког Радничког неће моћи да рачуна на деветорицу новајлија, па ће на терен "принудна екипа".

У ништа бољој ситуацији није ни Партизан, који је, истина, задржао окосницу екипе и тренера Марка Николића, али је поново доживео неуспех у квалификацијама за Лигу шампиона против бугарског Лудогореца, где је "ускочио" уместо суспендоване Звезде.

Колико је то свима у клубу тешко пало најбоље доказује "случај Трајковић", пошто је тренер НИколић одлучио да стандардног штопера због црвеног картона против Бугара прецрта из тима за наредну сезону и практично му отвори излазна врата Хумске.

Партизан у првом колу гостује Вождовцу, али ће овај меч због безбедносних разлога, бити одигран на стадиону Обилића на Врачару.

Новосадска Војводина покушаће да "раздвоји" београдске вечите ривале, иако им је то претходних година слабо полазило за руком. "Лале" су разочарале у квалификацијама за Лигу Европе јер су испале од словачког Тренцина, а на старту домаћег шампионата дочекују ОФК Београд.

Прилику да поново избори пласман у Европу ове сезоне тражиће и Јагодина. "Цхурани" су у раној фази квалификација за ЛЕ испали од румунског Клужа, али су у прелазном року довели неколико појачања, међу којима је и "вечити таленат" светског фудбала Фреди Аду.

Јагодинце у утакмици првог кола очекује меч код куће са повратником у Суперлигу, екипом Младости из Лучана.

Други повратник у елитно такмичење је чачански Борац који има озбиљне амбиције, о чему сведочи и реновирани стадион и постављени рефлектори, па ће тамошњи љубитељи фудбала коначно гледати мечеве у ноћним терминима.

Чачани у првом колу дочекују Доњи Срем, екипу која се прошле сезоне грчевито борила и на крају изборила за опстанак у Суперлиги.

Најпријатније прошлосезонско изненађење, Чукарички, креће ове јесени у Суперлигу као екипа од које се сада очекују добри резултати у континуитету и нова битка за Европу.

Изабраници Владана Милојевића су у квалификацијама за ЛЕ положили оружје пред аустријским Гредигом, а на суперлигашкој премијери очекује их гостовање Напретку у Крушевцу.

Вероватно ће у првом колу најзанимљивије бити, нажалост не из фудбалских разлога, у мечу Нови Пазар - Рад. У прошлости су ове утакмице често обележавали инциденти са политичком позадином, прекидом и навијачким сукобима.

Суботички Спартак угостиће Раднички из Крагујевца у дуелу два тима која ће се ове сезоне вероватно борити за опстанак.

У утакмицама 1. кола данас се састају Борац - Доњи Срем (17.30 сати), Нови Пазар - Рад (17.30), Спартак - Раднички Крагујевац (19.30), Црвена звезда - Раднички Ниш (19.30), Јагодина - Младост (20) и Напредак - Чукарички (20), а у недељу од 17 сати играју Вождовац - Партизан и од 19 Војводина - ОФК Београд.

Коментари / 0

Оставите коментар