Сурвао се у провалију дубоку 500 метара

Припадници Горске службе спашавања "Волф" из Фоче данас су извукли тело Гордана Ристића (49) из Вишеграда са литице кањона Дрине у месту Градина, близу села Земница, удаљене од града 40 километара.

Република Српска 08.08.2014 | 22:59
Сурвао се у провалију дубоку 500 метара

Ристић је у среду око 16.00 часова отишао у лов од своје родне куће у селу Ђуревићи кањоном Дрине према селу Земљице и нестао.

Горданова супруга Мирјана пријавила је у четвртак Полицијској станици у Вишеграду нестанак мужа, па су полицајци, припадници Ватрогасне јединице и Цивилне заштите, као и Шумског газдинства "Панос" претраживали терен Ловишта "Каменица" у кањону Дрине.

"У једном моменту сам се одвојио од групе и отишао на литицу Градина, где сам над самим понором видео Ристићеву ловачку пушку и поломљене гранчице на дрвећу према кањону", рекао је ловочувар Мирослав Баранац.

Он је обаснио да је од места где је Ристић пао у провалију до реке Дрине раздаљина од око 500 метара, а да се његово тело зауставило на око 350 метара од места пада.

Чланови Горске службе спашавања из Фоче, њих шесторица, уз помоћ једног припадника специјалних јединица Жандармерије Србије су се ужадима спустили до унесрећеног Ристића и тако га на специјалним носилима транспортовали до Дрине и укрцали у чамац.

"Био је то изузетно тежак подухват, јер смо радили на чистој вертикали, а морали смо да правимо такозвана сидришта да би везивали конопце и пришли ближе телу", рекао је начелник Горске службе Нешо Иконић.

У тражењу Ристића учествовали су и мештани села Вишеградске Жупе који су на коњима довезли опрему за спашавање до литице, затим грађани Вишеграда и предузећа "Хидроелектране на Дрини" где је Ристић био запослен.

Истрагу о овом несрећном случају води криминалистичка служба Полицијске станице Вишеград.

Коментари / 0

Оставите коментар