Заустављен српски Џек Трбосјек!

Криминолог Златко Николић изјавио је да убица петнаестогодишње Тијане Јурић представља тежак облик садисте и да друштво не може да препозна такве патолошке ликове.

Србија 08.08.2014 | 08:16
Заустављен српски Џек Трбосјек!

Криминолог Златко Николић изјавио је да убица петнаестогодишње Тијане Јурић представља тежак облик садисте и да друштво не може да препозна такве патолошке ликове, те да би, да није ухапшен, наставио да убија. 

Николић, који је имао искуства са људима сличног профила, рекао је да би Драган Ђурић, да сада није откривен, наставио да убија периодично док не би постао српски Џек Трбосек и серијски убица. 

Према његовим речима, убица девојчице представља један од тежих облика садисте који се иживљава због сопственог осећања немоћи над слабијима од себе, да би њихову патњу од његовог присуства доживио као сопствену свемоћ. 

Николић је објаснио да такве особе дуго потискују своје патолошке потребе за садистичким иживљавањем над неким, а онда то једног дана исплива на површину. 

Он је напоменуо да је убица прво повредио девојчицу "као ловац срну", а онда је стрпао у ауто, иживљавао се, да би је на крају убио. 

- Све његове приче, које неки медији некритички преносе, бесмислене су самим тим што нико ко је неког повредио или убио аутом, не свлачи жртву да би је затрпао негде у земљу - додао је Николић. 

Коментаришући појаве да дјевојчице свих узраста на својим "Фејсбук" профилима данас стављају фотографије Тијане Јурић, Николић је то оценио као њихов страх, јер се свака од тих девојчица, са правом, види као латентна жртва, преноси Срна.

Он је појаснио да њихов начин живота доприноси да буду доступније злостављачима и криминалцима, те напоменуо како девојчице на својим профилима постављају селфије, који их чине потенцијалним жртвама за предаторе као што је Тијанин убица.

- Уљуљкивали смо се да се то нама не може десити - додао је Николић.

Петнаестогодишња Тијана Јурић нестала је 26. јула, а за њом су трагали српска и мађарска полиција, Европол и Интерпол. Због сумње да ју је убио, ухапшен је Драган Ђурић, месар из Сурчина, који је тог дана био у посети пријатељима у Бајмоку.

Тело девојчице пронађено је у околини Сомбора након што је Ђурић признао где ју је закопао.

 

Извор: Вечерње новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

:)

08.08.2014 06:41

Ко зна ста је овде заправо истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

клик

08.08.2014 07:14

само танте за танте- око за око зуб за зуб и никако другачије .

ОДГОВОРИТЕ