Ко крије убице Срђана Кнежевића?

Полагањем вијенаца на споменик у Палама и посјетом гробу у Тврдимићима данас је обиљежено 16 година од убиства Срђана Кнежевића, некадашњег команданта специјалне јединице Војске Републике Српске "Бели вукови" и замјеника начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево.

Република Српска 07.08.2014 | 23:10
Ко крије убице Срђана Кнежевића?

Ни послије 16 година нису познати извршиоци ни наредбодавци тог злочина.

Ко је организатор, а ко наредбодавац  и зашто се послије 16 година не ради ништа не рјешавању овог случаја, пита се његова породица.

"Не знам зашто и не знам коме није у интересу да се расвијетли убиство мог оца. Само вјерујем у Бога и вјерујем да ће Бог казнити наручиоце,организаторе и извршиоце убиства мог оца", каже Срђанов син Немања.

Удружење бораца "Бели вукови" из Пала упутилло је отворено писмо свим релевантним институцијама у којем се питају, између осталог, зашто се предмети Срђана Кнежевића, Ристе Југовића и Жељка Марковића "гурају подтепих".

"Иза ове приче стоји неко јак, односно људи из сјене који коче ову причу у Тужилаштву и судству. Ово је очит примјер да мафија влада правосуђем и извршном влашћу у БиХ", наводи секретар Удружења бораца "Бели вукови" Новица Капуран.

Бројна питања, а годинама нигдје одговора.

2006. године из Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву изузет је предмет Срђана Кнежевића и предат Тужилаштву БиХ. Породица Кнежевић, као и многи сумњају гдје се сада налази тај спис који је, према посљедњим информацијама, изгубљен?!

"Тражимо имена и презимена тужилаца код којих се ови предмети налазе јер очигледно ти људи не раде свој посао и ти људи, очигледно, контаминирају ове наше просторе", напомиње замјеник предсједавајућег Дома народа Парламента БиХ Сташа Кошарац.

Срђан Кнежевић убијен је у августу 1998. године испред улаза у зграду укојој је становао.

БН ТВ

 

Коментари / 0

Оставите коментар