Будућност и Цедевита све јаче за АБА лигу

Шампиони Црне Горе и Хрватске настављају да јачају тимове за нову сезону.

Кошарка 07.08.2014 | 14:45
Будућност и Цедевита све јаче за АБА лигу

После доласка повратника Владимира Дашића, перспективног центра Широког Роберта Рикића, "петице" Цибоне Дарка Планинића и крила универзитета Индијана - Вила Шихија, Будућност је у среду додатно ојачала екипу.

У Подгорицу је стигао искусни бек Џејмс Ричард Рејнолдс (30), доскорашњи играч Лиможа, који је у Европи од 2007. године наступао за Ваноли, Асвел, Наполи, Варезе, Орлеан, Гравелин...

"Пратили смо га последњих месец дана, има добре препоруке. Може да покрије позиције 'један' и 'два', а најбоље се сналази на позицији бека шутера. Искусан је играч, већи део каријере је провео у Француској и надам се да ће донети потребан квалитет за екипу", рекао је за "Вијести" Игор Јововић, тренер црногорског шампиона.

Њиховим доласком, као и останком искусног Александра Ћапина, пробуђеног Николе Ивановића и осталих староседелаца (Поповић, Шеховић, Витковац, Суботић), наговештене су евролигашке амбиције Будућности.

Подгоричани су последњи пут били близу Евролиге у сезони 2010/11, када су (уз Хемофарм) играли квалификације. Деби у елити имали су током свог златног периода, у сезони 1999/2000, а наредне године су играли и Топ 16, против Реала (тренери Николић и Тањевић, играчи: Обрадовић, Радоњић, Ракочевић, Секулић, Милојевић, Кузмановић, Томашевић, Топић...).

Док у Подгорици праве велике планове за следећу сезону, у Загребу се ствара још амбициознија Цедевита, одлучна да догодине поново заигра у финалу АБА лиге и освоји прстен.

Хрватски представник у Евролиги званично је ангажовао Рока Укића (29, 196 цм) доскорашњег играча Панатинаикоса, а претходно плејмејкера Сплита, Таукерамике, Барселоне, Лотоматике, Торонта, Милвокија и Фенербахчеа.

Капитен тамошње репрезентације враћа се у своју земљу после десет година!

"Немам пуно година, али то је стварно дуго раздобље с обзиром да сам рано кренуо у иностранство. И мени је још чудно да ћу нову сезону играти код куће, али јако сам срећан због тога. Имам добар осећај, пуно мотива и једва чекам да све то заједно почне", изјавио је Укић за хрспорт.нет.

Доласком сада искусног плејмејкера, који је већ са 17 година био капитен Сплита, Цедевита је у доброј мери комплетирала екипу за нову сезону. У клуб је стигао и Немања Гордић из Игокее, као и Фран Пилепић, из Билбаа.

Од Укића се очекује да буде лидер тима, уз опорављеног Марка Томаса.

"Марко и ја смо ту играчи са великим репрезентативним и интернационалним искуством. Сигурно да ћемо бити лидери и играчи од којих ће се највише тражити, ако обојица будемо здрави и у правом тонусу, у шта искрено верујем", додао је Укић.

Коментари / 0

Оставите коментар