Нема опасности од изливања

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић рекао је да се стање у граду полако стабилизује, а водостаји Врбаса и Врбање су у паду и за сада нема опасности од њиховог изливања.

Република Српска 07.08.2014 | 11:39
Нема опасности од изливања

"Без великих количина падавина мислим да у граду нема опасности, а временске прогнозе које имамо, говоре да би могло бити само слабијих падавина", рекао је градоначелник који је и командант Градског штаба за ванредне ситуације.

Гаврановић је нагласио да су све градске структуре активиране на повлачењу воде које има још у неким објектима у Дебељацима, а након тога и да крену у чишћење јавних површина и саобраћајница и одвоз смећа које је бујуица донијела.

"Дио тимова, припадника јединица цивилне заштите, помоћи ће и становништву на угроженом подручју, посебно у насељу Поток у Обилићеву, на рашчишћавању дворишних простора и кућа старијег становништва", рекао је Гаврановић.Он је додао да данас креће дезинфекција у Новој Вароши, Петрићевцу и насељима гдје су очишћени и стамбени и јавни простори који су били обухваћени поплавом, а гдје више нема проблема на саобраћајницама.

Према ријечима градоначелника Бањалуке чишћење града се одвија према плану који је усвојио Градски штаб за ванредне ситуације.Градоначелник Бањалуке је нагласио да је стање са браном Бочац стабилно, а да количина воде која се испушта не може значајно да подигне ниво Врбаса.

"Оно што смо прогнозирали око насипа Чесма се и обистинило, јер на том насипу није било проблема", рекао је Гаврановић.Он је додао да је за вечерас у 19.00 часова заказана наредна сједница Градског штаба за ванредне ситуације.

Коментари / 0

Оставите коментар