Толетова порука Звездану Терзићу

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић поручио је генералном секретару Црвене звезде Звездану Терзићу да не опструира то тело.

Фудбал 07.08.2014 | 11:05
Толетова порука Звездану Терзићу

Терзић је оптужио Савез да је поставио нереалне критеријуме финансијског фер-плеја и рекао да ’црвено-бели’ неће моћи на време да измире обавезе да би добили лиценцу.

„Могу да схватим управу Црвене звезде да има тешко наслеђе, али не могу да прихватим својеврсни позив другим клубовима да не испуњавају своје обавезе, а поготово да се износе подаци о дуговањима у јавност. УЕФА свакодневно на столу има прес-клипинг и уколико се овакви написи буду понављали, може се догодити да Савезу одузму лиценцирање. А онда ће ниво толеранције бити – нула“, рекао је Караџић у разговору за „Новости“.

Први човек ФСС рекао да је непријатно изненађен иступом челника клуба са „Маракане“.

„Уместо да Звезда решава тих 1,5 милиона евра дуга и региструје играче, они позивају на опструкцију. Морају да почну с решавањем дугова, најлакше је рећи: ’не можемо’“, нагласио је Караџић.

Караџић додаје да би било лепо да ФСС може да тражи од клубова швајцарске стандарде, али посебно наглашава да кровна организација улази чак и у компромисе како би што безболније решила проблеме.

„Свака част већини клубова, јер су схватили да их само чист рачун и добра инфраструктура могу водити напред. И уверен сам да ће до средине септембра сви испунити захтеве осим Звезде. А онда ћемо сви ми заједно морати да решимо њихов проблем. И Влада Србије и Министраство спорта и ФСС. Ако неко неће да решава проблем, онда се, нажалост, последице знају. Ипак, уверен сам да ће руководство Звезде у ових 30 дана санирати значајни део дуговања“, закључио је Караџић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дадо

07.08.2014 09:35

Пета лига онда лепо поново све из поцетка

ОДГОВОРИТЕ