У поплављеној Костајници пустош

У посљедњих 15 дана ријечице Тавија И Бубњарица излиле су се по други пут И поплавиле Костајницу, због чега је у тој општини синоћ проглашено ванредно стање.

Република Српска 06.08.2014 | 16:03
У поплављеној Костајници пустош

За само неколико минута бујица је потопила центар града И причинила знатну материјалну штету на стамбеним И привредним објектима, те путној инфраструктури. Вода се брзо повукла, а иза себе је оставила хаос.

Пола часа је требало рјечицама Тавији И Бубњарици да побједе ободе својих корита И да се излију. И то по други пут у посљедњих 15 дана. Само за неколико минута бујични бијес разлио се по центру града. Вода се повукла за неколико часова, а иза себе је оставила пустош,шок и очај.

Осим стамбених објеката, страдали су И привредни објекти. 150 запослених у предузећу “ Сана Линеа”, добили су нови радни задатак,који нема везе са њиховом струком. Прије десетак година ријечица Тавија имала је више простора за своје бујичне изливе. Међутим, несавјест надлежних је довела до тога да се ријечици корито сузило.

Начелник општине Драго Бундало каже да ова локална заједница са буџетом од 2,3 милиона марака тешко да може по четврти пут у кратком период санирати све посљедице од поплава И позивају надлежне републичке институције да убрзају реализацију пројекта који је прошао све процедуре.

Ову општину обишли су предсједник И потпредсједник СДС Младен Босић И Огњен Тадић.Током обиласка И разговора са грађанима је истакнуто да је крајње вријеме да се постави јавно питање о дугорочној заштити од поплава. Према незваничним подацима поплављено је више од двјесто кућа, причињена је огромна материјална штета у више привредних субјеката, а знатно је оштећена путна инфраструктура. За саобраћај је затворена саобраћајница Костајница-Приједор преко Кнежице.

БН ТВ

 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Слободан

06.08.2014 14:16

Људи ово је за не поверовати. Каква ли је нас Божија казна стигла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1389

06.08.2014 14:52

Нај лаксе је годинама ниста не радит,по питању канала,дреназа,насипа итд.Уз то јос смо их и затрпавали којекаквим одпадом итд.Стизе нас наса аљкавост а не Бозија казна,киса кад пада мора негдје та вода да теце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС поклонио средства угроженим од поплава

06.08.2014 15:12

СДС поклонио средства угроженим од поплава Члан Главног одбора СДС Ненад Стевандић рекао је данас новинарима да је ОХР на захтјев и сагласност СДС одблокирао 540.000 КМ и усмјерио за обнову школа на подручјима која су поплављена током маја ове године. "Средства, која су нам након проблема са ОХР-ом била одузета, су након нашег захтјева деблокирана и усмјерена у обнову школа, које су оштећене у катастрофалним поплавама", казао је Стевандић . Овим новцем ће бити обновљене двије основне школе у Бијељини, у Дворовима и Основна школа "Меша Селимовић", У Добоју Основна школа „Доситеј Обрадовић" и Средњошколски центар " Никола Тесла" у Шамцу. Такође, од ових средстава биће обновљене и основне школе у Маглају и Домајевцу. Предсједник СДС Младен Босић након мајских поплава упутио је захтјев ОХР да се одблокирају средства СДС у вриједности 540.000 КМ и усмјере становништву у поплављеним подручјима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

06.08.2014 15:49

Ста је ово Бозе драги?

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

06.08.2014 15:50

Људи то је зато сто хоце да славимо католицки Бозиц, Бог нас казњава!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мито

06.08.2014 16:27

Сто су бас њих двојица обилазили Костајницу.Па они не могу ниста помоци они су опозиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драго

06.08.2014 16:35

ОХР одблокиро паре али неце вас довести на власт у октобру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС-овац

06.08.2014 17:45

Драго, нисмо ми СНСД и Миле Додик да нас КФОР и ОХР на својим тенковима доводе на власт, ми смо демократе и на власт нас доводи народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

06.08.2014 22:29

Они су ископали ровове у БЛ и не занима их ништа друго осим пљачке. Ја сам да се сазове референдум да се пребаци главни град у БН, да их заљуљамо и пашће брзо. А ако ово настави као да сада никад он неће отићи са власти. Па ја се свађам и са Вучуревићем али он их једини за**бава, ви из БН такође љуљате али нико више!! Треба више центара да се отворе па кад их заљуљамо да падну као крушка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

07.08.2014 07:36

хео имате и ОХР и они су са вама не мој се бринути

ОДГОВОРИТЕ