Поплављен Клинички центар Бањалука

Због обимних падавина и јаког вјетра оштећен је један дио инфраструктуре у Универзитетској болници Клинички центар Бањалука.

Република Српска 06.08.2014 | 15:16
Поплављен Клинички центар Бањалука

Усљед обилних падавина током јучерашњег дана, заштитне инсталације на појединим мјестима су попустиле и направиле поплаву у подрумским ходницима и пријемним амбулантама, а тиме и материјалну штету. Оштећени су сала за кататеризацију срца, дневна онколошка болница, подземни коридори, техничка етажа, незавршени дио првог спрата и подрум Централног медицинског блока (ЦМБ), дијелом породилиште, подрум незавршеног Јужног крила и хирургија.

Правовременом реакцијом Службе за техничке дјелатности која и сада траје, као и помоћи коју су пружили радници и других служби Универзитетске болнице - Клинички центар Бањалука у чишћењу и обезбјеђивању несметаног рада, спријечена је већа материјална штета.

''За пацијенте и запослене није било опасности, али су одређени дијелови установе поплављени. Медицинско особље је заштитило и измјестило пацијенте са мјеста гдје је надолазила вода'' саопштено је данас из те здравствене установе. Руководство ове здравствене установе је контактирало осигуравајуће куће како би одмах процијенили штету, те како би се оштећене просторије у најбржем могућем року санирале.

''Универзитетска болница Клинички центар Бањалука ради неометано, а запослени, који су радили готово цијелу ноћ, још једном су показали посвећеност и преданост пацијентима и овој здравственој установи у ванредним ситуацијама'', стоји у саопштењу из те здравствене установе.

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

маја в 06.08.2014

06.08.2014 14:20

како ће попловити Клинички центар на врх брда а толики новац је уложено у оправке сутерена подрума и осталог то је срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пао с крушке

06.08.2014 14:44

Сада ће Вучић то морати позлатити,...не да Шкрбићу да пропадне ни једна марка !:)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјевински инжењер

06.08.2014 14:47

Овдје су сви људи од струке давно склоњени. Народ 20 година бира неспособне да их воде. Шта је народ тражио, то је и добио. Сад им више нико не може помоћи. Да није оволике корупције, не би било ни тих поплава на тај начин. Да буде поплављен објекат на врх брда, то се може десити само Србима. Поново, обавезно гласајте за необразоване, неспособне, полтроне и криминалце. Немојте ни случајно одустати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука 1

06.08.2014 15:55

Не да је поплављен , него је он потонуо .... сто реце Маја в да на брду мозе бити поплављен ... е то је умјесност и способност руководства у задњих 5 година. Моте Карло, Монте Карло граду моје нове љабави ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

06.08.2014 16:33

Знате ви који узас влада и на ста лици та БЛ болница? Никад ниста горе у свом зивоту нисам видио а обисао сам вецину болница на залост јер су се послије рата многи поразбољевали. Та болница у БЛ је најцрње несто,а онкологија је распад,деру се на пацијенте ,прљаво,запустено а то одјељење води нека хрватица која је узела мојој тетки пензионерки 600 КМ да јој надје кревет и да остане ту.Ми кад смо видјели услове тразили да је врате а они је спремили у поцјепану спавацицу,полу гола зена од рака болесна а на пољу -20Ц и таква у Хитној да путује.Него ми тразили да је обуку,свадјали се и сваста је ту било, на крају покупили је,насли цебе неко и правац њеној куци за ЗВ и смјестили зену у ЗВ болницу која је за БЛ болницу свемирски брод. А људи мислили да је БЛ болница несто па је дјеца одвела тамо кад смо видјели врацај зену брзе боље у ЗВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инзињер 2

06.08.2014 18:07

У овом слуцају придрузујем се господину инзињеру , то је кључ свега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЗРЕН

06.08.2014 19:43

Какви коментари,дозовимо се памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

07.08.2014 18:47

Па све насе болнице су такве,у Добоју кад одеш здрав у посјету некоме изадјес болестан кад видис ону бруку и срамоту,кревети из 1941 прљави крвави људи оперисани ту лезе,а сестрице су као дјелати нака им је на цаст

ОДГОВОРИТЕ