Радницима за идеје 11 милиона евра

Запосленици "Волксwагена" у Њемачкој су у првој половини ове године предали готово 35.000 идеја за побољшање.

Свијет 06.08.2014 | 14:01
 Радницима за идеје 11 милиона евра

То је 5 посто више у односу на први дио претходне године, саопштено је из те компаније. Произвођач аутомобила на тај начин успијева да уштеди више од 56 милиона евра.

Примјер томе је идеја мјесеца два радника из подручја компонената.

У фабрици на локацији Хановер њихова идеја побољшава енергетску дјелотворност за више од милион киловатсати струје. То одговара годишњим потребама за 275 породичних домаћинстава или уштеди од отприлике 633 тоне ЦО2 годишње."Те 34.973 идеје за побољшање најбољи су показатељ креативности и ангажмана радника 'Волксwагена'. Уштеде у износу од 56.001.811 евра јасно показују: приједлози запослених унапређују нашу фирму по питању квалитета, одрживости и дјелотворности", нагласила је Пирка Фалкенберг, водитељ одјељења концерна за управљање идејама, поводом представљања биланса идеја за прву половину 2014. у Волфсбургу.

Члан радничког вијећа Габријела Трител, која је од јуна предсједница одбора за управљање идејама у "Волксwагену", изјавила је сљедеће: "Нико не познаје радно окружење и потенцијале за побољшање толико добро као радници на лицу мјеста. Добре идеје и њихови зачетници доприносе томе да 'Волксwаген' ојача своју позицију у међународној конкуренцији те да радна мјеста на 'Волксwагеновим' локацијама постану још безбједнија.

"До средине године награђено је 15.363 идеја за побољшање, што је пораст од 5 посто. За ове приједлоге "Волксwаген" је зачетницима идеја исплатио премију од укупно 11 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар