Ванредна ситуација у Бањалуци

На подручја града Бањалука данас је проглашена ванредна ситуација због великих падавина и посљедица које су произвеле, изјавио је градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић.

Република Српска 06.08.2014 | 13:19
Ванредна ситуација у Бањалуци

 Гаврановић је рекао да су водостаји ријека Врбас и Врбања у порасту и да постоји опасност да буде проваљен насип у насељу Чесма ако буде нагло растао водостај Врбаса.

Према његовим ријечима, појавила су се клизишта, потопљено је више десетина стамбених објеката, сви пословни објекти у зони "Инцела", као и дио пословних објеката на Старчевици.Гаврановић је навео да нема угрожених лица и нема рушења објеката усљед клизишта. Ванредну ситуацију прогласио је градски Штаб за ванредне ситуације.

Директор "Електро-Крајине" Бањалука Сека Кузмановић рекла је Срни да је укључена већина од 37 трафостаница на подручју града које су биле искључене  јер је вода ушла у зграде, куће, подруме и у трафостанице."Од синоћ је 37 трафостаница на подручју града било  искључено. Ријеч о подручјима Бањалучко поље, те насељима Обилићево и Старчевица", навела је Кузмановићева.Према њеним ријечима, екипе су од јутрос на терену и посљедња информација у 11.00 часова је да је пуштено под напон све што се могло пустити."Остали су само дијелови улица Крфска, Калемегданска, Браће Поткоњака, Стевана Булајића и Срђе Злопоглеђе.

Имамо и још неке своје трафостанице које су под водом и које не можемо укључити, али има и још дијелова града и кућа гдје је вода у подруму", навела је Кузмановићева.С обзиром на подземне прикључке, додала је она, не смију се вршити укључења док се вода не испумпа или не повуче.Кузмановићева је напоменула да се ситуација мијења из часа у час, али да екипе неће напуштати терен док све трафостанице не буду укључене.

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

који октобар???

06.08.2014 11:30

Ја не казем да се не треба прогласити ванредна ситуација,али просли пут кад су биле поплаве,власти је требало три дана да се сети да се прогласи ванредно стање.а сад у бања луци није просло 24 сата,одмах се прогласава ванредна ситуација.браво додику,показао си свој образ.препао си се за своје дупе.е сад це лијепо да се опет подигну кредити и нова задузења како би се санирала стета у бања луци,само сто је најгоре сто јадан народ коме су објекти остецени неце видети ни К од тих пара,а наравно власт це паре да стрпају у своје дзепове.појео вук магарца???Зар опет???

ОДГОВОРИТЕ
Name

илија

06.08.2014 11:49

Дали је жељкица купила бијеле чизме

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

06.08.2014 11:49

Брацо Семберци па ви немате насип.Одуваце вас ово ако не стане.Јесу ли бар закрпили насип ови лопови сто Србују сваки дан?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста висе

06.08.2014 11:53

Миле има русе И цифуте средице ОНИ овај проблем само Дајте мало времена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињац

06.08.2014 12:02

Ево Зељкице у Требињу руца у хотелу Платани, док народ тоне у БЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

небитан

06.08.2014 12:55

То браћо Срби, идемо независна РС!!! Само Србовање а нико ни К да мрдне. Најјаднији смо народ који постоји. Три мјесеца прошла од просле поплаве нико ниста није ни покусао да уради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

06.08.2014 13:56

Какво је то ванредно стање кад дрзавне фирме раде???

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука 1

06.08.2014 14:37

Позивам све градјане Републике Српске да сада виде како су им опстинске власти изгласале цијене уредједња градског градјевинског земљиста у процесу легализације нпр. у Бањалуци су изгласали 130 КМ по м2. Сто сада не приведу намјени градско градјевинско земљисте за нормално функционисање . Људи морамо сви схватити да сад власт мора помоци народу и дати му бесплатну легализацију објеката или нека нама свима плати по тој цијени, а они нека зиве на клизистима и у насим куцама у води.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазарево

06.08.2014 14:48

малоприје слусам Гаврановица испред кризног стаба да критикује народ сто није дизао подументе куце и гле .... ја тразио санацију куце и градјевинска инспекција града Бања Лука изасле на терен и к....витим одговором нису ми дале да дигнем подумент , него сам се морао укопати у својој властитој куци а сада се купам у Врбасу у својој куци . Градјевинску дозволу сам платио 18.000 КМ и изврсио техницки пријем и сад имам базен од 18.000 КМ Зивела Република Српска

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука 1

06.08.2014 14:56

Поздрав за Бањалуцку градјевинску инспекцију , Азру Одабасиц ,Тоњевиц Сању ... великим струцњацима за прављење насипа и великим струцњацима да ј..у народ који прави куце. Толико садизам код ових двију зена одавно нисам видео , када треба да користе Опстински мац против голоруког народа . Поздрав Милос Импексу који направи тако моцан насип , да га опет проби ријека Врбања у Цесми . Мој народе ово су кадрови СНСД и без њих ми не знамо како да уопсте постојимо и зивимо .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

06.08.2014 15:14

Проблеми нису ванредна него редовна ситуација у Бањалуци откако су на власт дошли СНСД, ДНС и Соц партија. Поплављени смо: безвриједним дипломама, картонским кутијама које личе на некакве стамбене зграде, стамбеним зградама које личе на трафостанице, поплављени смо курветинама које хоће високе позиције у друштву, поплављени смо морем пропалих фабрика, падом сваког морала, полављени смо корупцијом, кичом и сељакљуком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анти

06.08.2014 15:25

Снсд то су фаси.ти то је гамад не људска, невиђено зло, криминалци, лопов, багра

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

06.08.2014 16:20

То нема везе сто ви коментарисете са текстом.Ви сте озбиљно оптерецени Додиком и снсд-ом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

06.08.2014 21:25

Њима у БЛ је ванредна ситуација кад им је вода 10цм а нама кад је поплава у Херцеговини или сад кад су биле поплаве у БН и ДО то ником ниста, какво ванредно стање и какви бакраци. Цекај да сунце удари па да се вода сама повуце тако Милокрад размисља кад су други у питању. Ми смо Милокраде презивјели 1.рат и пресли Сибир пјеске и побједили, 2.рат презивјели јаме и побједили, презивјели смо и овај рат у којем си ти заједно са Милосевицем уводио санкције насем народу и ти до сада уопсте ниси схватио с ким имас посла. Ти једино мозес сиротињу српску изаслу из рата да лазес и крадес али видис и они су се сад опеметили, прогледали па гледај у коју јаму цес скоцити и убити се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр Шуњић

06.08.2014 21:53

Ја заиста не могу да разумијем то "србство" на батерије. Милион људи бира највећа г-о-вна икада рођена у овом дијелу европе, у 2014 години. У доба када највећи сељачина има приступ информацијама и дешавањима на мјесецу, а камо ли испред своје авлије. Буквално "србује и сламу једе" за кога? Да једном мјесечно каже; ЈОЈ ЈЕС ВИДИО ШТО ИМ БАЈА СПУСТИ :-) Баја који више воли Бакира Изетбеговића него своју матер рођену, који заједно млате милионе дневно... Ја вам искрено желим дуг живот и сву сламу свијета да жвачете. Хвала и довиђења

ОДГОВОРИТЕ