Шави напушта Шпанију, али не и Барсу!

Капитен и легенда Барселоне Шави Ернандес саопштио је на конференцији за штампу да ипак остаје на Ноу Кампу, али и да напушта национални тим.

Фудбал 05.08.2014 | 16:45
Шави напушта Шпанију, али не и Барсу!

Човек који је Барселони дао цео 'фудбалски' живот каже да је све било драстично другачије пре месец дана, јер се "није осећао корисним", али схвата да је пренаглио.

"Одлазим из тима који је срећан и желим им пуно среће и све најбоље. С друге стране, моје расположење није било овако позитивно, јер сам се осетио бескорисним на два нивоа – колективном и индивидуалном".

Он је целу каријеру провео у Блауграни, за коју је одиграо 723 утакмице, постигао 83 гола и наместио 153. Са каталонским клубом освојио је 22 трофеја, од чега седам титула у Примери, три Лиге шампиона, два национална купа, шест Суперкупова Шпаније, два УЕФА Суперкупа и два Светска клупска првенства.

"Хтео сам да се повучем још после Европског првенства 2012. године, али ме је Висенте дел Боске убедио да се предомислим. Немам 20 година, али и даље имам мотивације као да сам клинац", јасан је Шави.

За репрезентацију Шпаније одиграо је рекордна 133 меча, постигао 13 голова и освојио титуле првака света и два пута Европе.

"Желим да људи схвате да сам мислио да је моје време готово. Био сам много разочаран, па сам ту одлуку донео без превише размишљања. Одмах затим, одлучио сам и да 'завршим' са Барселоном, што је такође била нерезонска одлука", додао је Шави. "Луис Енрике (тренер) и Андони Зубизарета (спортски директор) су ми показали, и убедили ме, да могу да будем користан. Прошла сезона завршила се разочаравајуће, а агонија се наставила и на Мундијалу у Бразилу.

Тренер каталонског гиганта ће тако моћи да рачуна на сјајног везисту и у наредној сезони.

"Чуо сам да људи коментаришу да је одлука економске природе, или због немогућности да пронађем други ангажман... Увек сам имао алтернативе и далеко од тога да је одлука била повезана са новцем. Једноставно је, нико ми није рекао да постоји улога за мене, а онда ме је Енрике, с којим сам одрастао, убедио да кренем од почетка", закључио је легендарни везиста.

Коментари / 0

Оставите коментар