КЦ Бањалука: Љекари у великој паници

Бивше пословодство клиничког центра Бањалука набавило је хируршке рукавице најнижег нивоа квалитета што проузрокује велике проблеме у операционим салама клиничког центра.

Република Српска 06.08.2014 | 09:12
КЦ Бањалука: Љекари у великој паници

Рукавице које су тренутно у операционим салама представљају контигент рукавица намијењен болницама у Србији али збоз лошег квалитета и избацивања из болница у Србији,завршиле су у клиничком центру Бањалука.

Тако је ова здравствена установа постала канта за отпатке хируршког потрошног материјала.Притужбе које смо добили од особља у операционим салама говоре о многобројним струјним ударима,који су веома болни.

Исти се јављају због велике порозности рукавица кроз које пролази струја приликом кориштења електричног скалпела.Величина рукавица је ван стандарда,недовољно су испуњене талком,танке су стијенке и пуцају приликом навлачења.Све то изазива нелагоду и утиче на нормалан рад у операционим салама и доводи особље у опасност.Због лошег квалитета и честог мијењања потрошња је велика тако да је питање исплативости набавке оваквих рукавица.

Интересантна је и њихова цијена која је практично цијена из фабрике у Индонезији.Ваљда да се покрију било какви трошкови обзирома да су из Србије избачене због лошег квалитета.Поставља се питање зашто су одговорни дозволили да клинички центар постане практично канта за отпад.Најновији инцидент десио се прије неколико дана кад је особље због пуцања и кидања рукавице дошло у контакт са крвљу болесника који болује од хепатитиса Ц,болести која се искључиво преноси крвљу.

 Они чије су руке дошле у контакт са зараженом крви у току извођења оперативног захвата су у шоку и огорчени су.Хируршке рукавице које припадају спорном контигенту нису обезбиједиле заштиту и особље је доведено у опасност заразе и трајне инвалидности.Овакве ствари у данашње вријеме су недопустиве.

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

још мало

05.08.2014 14:18

Никакво чудо,све је то наша бајна,пардон, Бајина РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

05.08.2014 14:22

ДОКТОРИ ВРИЈЕМЕ ЈЕ ДА ОСВОЈИТЕ НОВУ КЛИНИЦКУ МЕТОДУ КОЈА СЕ ЗОВЕ ЗАХВАТ БЕЗ РУКАВИЦА... ЈЕР ДРАГИ ПРИЈАТЕЉИ ВИ ВИШЕ НИСТЕ ЗАПОСЛЕНИ У КЛИНИКАМА, НЕГО У ОБИЦНОЈ БОЛНИЦИ, ПА ВАМ РУКОАВИЦЕ И НЕ ТРЕБАЈУ... А САДА ОЗБИЉНО: СВАКИ ДОКТОР МЕДИЦИНЕ КОЈИ ЈЕ ПАМЕТАН ТРЕБА ДА ДОКУМЕНТУЈЕ НАЛАЗ ПУЦАЊА РУКАВИЦЕ И СА САРАДНИЦИМА МЕДИЦИНСКИМ РАДНИЦИМА САСТАВИ СЛУЖБЕНУ ЗАБИЉЕШКУ СА ФОТОГРАФИЈАМА И РУКАВИЦОМ КОЈА ЈЕ ПУКЛА... А ОНДА НЕКА ИМ БИЛО КОЈИ ПРИЈАТЕЉ АДВОКАТ ИЛИ ПРАВНИК САСТАВИ КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ В.Д. ДИРЕКТОРА СТАНЕТИЦА И СВИХ ОНИХ КОЈИ СУ УЦЕСТВОВАЛИ У НАВЕДЕНОЈ НАБАВЦИ...НОРМАЛНО ДА ТРЕБАЈУ ДА У ГРАДЈАНСКУ ПАРНИЦУ ЗА НАКНАДУ СТЕТЕ УПУТЕ СВАКОГ ПАЦИЈЕНТА НАД КОЈИМ ЈЕ ДОСЛО ДО ПУЦАЊА РУКАВИЦЕ... ЉУДИ ОВО ЈЕ ОЗБИЉНО, ПА ОВИ ГУЛАНФЕРИ ЦЕ ПУБИЈАТИ НЕДУЖНЕ ЉУДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наташа БЛ

05.08.2014 14:25

Невјероватно је колико је само ЈЕДАН ЧОВЈЕК штете нанио здравству у Републици Српској. Замислите да су умјесто пепељара у Влади купили опрему која је неопходна УБ КЦ Бања Лука ( Универзитетској болници клиничком центру Бања Лука, ако се уопште сад тако зове). Када би Радојичић дао напокон те тајне уговоре да изађу на видјело, ко зна шта би се ту још открило. Срећа, па је близу октобар и смјена власти, па ћемо напокон да сазнамо шта се све десило и напокон ћемо имати људе који ће да раде за републику, а не само за себе и за задовољавање своје похлепе, као ови сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор БЛ

05.08.2014 14:49

Ма дајте људи није могуце. Па директор набавке је "струцњак" са цланском картом СНСД-а , маг из Сабца Драган Станојевиц . Далеко је клосар догурао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац, РВИ

05.08.2014 15:04

Што ће им рукавице, антибиотици, лијекови, кревети... па те установе служе само за ухљебљење партијских, родбинских, кумовских, швалерских и других лица чији је задатак само да гласају. Па зар не видите да када оболи неко од политичара или неко од чланова породице политичара сви иду у иностранство да се лијече, а неријетко и у Федерацију (Тузла, Сарајево...)

ОДГОВОРИТЕ
Name

саво

05.08.2014 15:06

Ма нек има код нас у Бјељини ста нас је тамо за њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мед.сестра БЛ

05.08.2014 15:31

Ово је тачно! Само ме занима ко је добављач овог смећа у Универзитетску болницу Бања лика,ваљда би нам могао одговорити др Солдат,специјализант клиницке фармакологије,а до скора помоцник генералног директора за економско-финанцијски сектор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

весна

05.08.2014 15:50

У којем се то времену зиви... зивот људи се директно угрозава, па ово је нецувено, у једној цивилизованој земљи здравствено особље би исло на улицу протестовати, јер нема услове да лијеци људе, еј..па ово није било ни прије 40 год., јадни народе, а ти сад види па гласај опет за ове сто су те довели до тамо гдје си, а то је низе и од дрзаве гане

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

05.08.2014 17:40

за операције нису потребне рукавице, мали услов, мораш имати операциони Робот "Девинци", Словенци га посједују. Ево шансе да се "узме" још милионче.. Све за добре услове рада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

05.08.2014 17:45

да их мозда није правио додин кум

ОДГОВОРИТЕ
Name

Л€појка

05.08.2014 20:12

Испадоше боље оне кинеске од пола марке за кречење,ситуација постаје трагикомична

ОДГОВОРИТЕ
Name

анти баја

05.08.2014 20:22

Сви који су незадовољни са бајом ти исти коментаришу и ти исти су га бирали 8 год.и опет ће чим баја обећа независност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

педја

05.08.2014 20:59

Ви сте болесни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дно

05.08.2014 22:59

Е ово је дно дна! Кад су поцели красти и на најјефтинијиј роби!

ОДГОВОРИТЕ
Name

прњаворцанка

06.08.2014 05:33

Ја не знам ста се било ко цуди овим слуцајевима. Ја само знам да нам требају промјене и да Миле мора да оде са власти инаце нас цека јос горе вријеме. Па зар се не види да нас униставају Милини куници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Нишевић

06.08.2014 08:44

Па што се не жале "Тиму за унапређење квалитета"? Вјеровали или не, постоји и тај тим гдје су натрпали двије пуне канцеларије немедицинског особоља. Паразити. Гори су од Хепатитиса Ц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

06.08.2014 10:27

Имам ресење Нека сви доктори и оне сестрице продају то испид столова мислим ба вискије и које какве поклоне сто узимају од биједног и јадног барода Лицно знам и мислим да бих са том продајом могли да поснире двије клинике рукавицана за двије године Сви они узимају ид биједе за њихове услуге које су понекад такве да ти се смуци

ОДГОВОРИТЕ