Запослени чланови породица погинулих РВИ

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да Рудник и Термоелектрана /РиТе/ "Гацко" дају огроман допринос развоју цјелокупног система "Електропривреде Српске", да је то систем који редовно измирује плате и друге обавезе, те ствара услове за отварање нових радних мјеста.

Република Српска 05.08.2014 | 15:16
Запослени чланови породица погинулих РВИ

Цвијановићева је након разговора са руководством РиТЕ "Гацко" истакла да Влада Републике Српске подржава све предвиђене пројекте и инвестирања у ово предузеће, те навела да има доста планова који ће бити заједнички реализовани, да би овај систем остао стабилан.Она је рекла да је информисана и о неопходности поновног покретања машина у Руднику "Гацко" у шта би требало уложити око 40 милиона КМ.   и нагласила да ће руководство  предузећа ријешити ово питање.        

"Посебно ме радује што је у претходном периоду запослено око 100 људи и то чланова породица погинулих, ратних војних инвалида и оних за које је Центар  за социјални рад дао препоруку", истакла је Цвијановићева и додала да је систем стабилан упркос причама које трају годинама  да ће Термоелектрана стати са радом.

На састанку је констатовано да су  домаћинским  односом у РиТе "Гацко" успјели да ријеше проблем губитака због дугова насталих прије 2006. године.Директор РиТе "Гацко" Миленко Милидраг подсјетио је да је прије неколико дана завршен ремонт постројења Термоелектране, напомињући да су радови квалитетно урађени и да је остварена уштеда од око милион марака.

Милидраг је рекао да се за десетак дана очекује концесија за нови коп, чија је количина 78 милиона тона угља, што је довољно за 25 година рада електране.     

Директор Рудника "Гацко" Срђан Миловић каже да има довољно угља за несметан и стабилан рад Термоелектране и да неће бити упитан њен рад као што се спекулише.Миловић је рекао да су временске неприлике, које трају од прошле године, усложниле експлоатацију у површинском копу Гацко, те затварање једног и отварање новог копа, али да у посљедњих шест мјесеци све иде планираном динамиком.

"Проблема у обезбјеђивању довољних количина угља неће бити и сада је најбитније да будући коп заштитимо од водотокова који евентуално могу угрозити његов рад", нагласио је Миловић.

Премијер Српске Жељка Цвијановићева данас је разговарала и са начелником општине Гацко Миланом Радмиловићем.

Извор: СРНА

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Рубин

05.08.2014 13:28

Док ти причаш хвалоспјеве, сигурно је стварно стање супротно.Јер, таква је политика снсдеа-просипати шупљу причу да нам је све бајно, само што ми то не знамо.Увјери нас ,бијела чизмице,јесмо ли се,за ваше владавине, задужили за наредних 200 година, рови ли нам народ по контејнерима,како преживљава већина становника Републике Српске...Али,само до октобра,онда се замајавајте по затворима, ти и твоји секташи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАТЕР

05.08.2014 13:29

КОЈИ ЈЕ ТО ПРЕТХОДНИ ПЕРИОД И КОЈИ СУ ТО ЦЛАНОВИ ПОРОДИЦА... ОВО ЈЕ ПР "БОМБА" НА ЖЕЉКИНО ЗАПОСЉАВАЊЕ СИНА У ЕЛЕКТРОПРИВРЕДИ БИХ...НЕГО БОЉЕ ДА ЖЕЉКА РАЗМИСЛИ ШТА ЋЕ БИТИ СА ТИМ ЉУДИМА КАДА СТИГНУ РАЦУНИ ПО ИЗГУБЉЕНИМ СПОРОВИМА СА СЛОВЕНЦИМА И ЧЕСИМА.... ОДЕ ЦИТАВА ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА ЗАЈЕДНО СА ДЈЕЦОМ И БОРЦИМА НА ДОБОС... Е ЖЕЉКА, ЖЕЉКА....А ПРЕДСЈЕДНИК, АКО ЈЕ ТАЦНО РАСПРОДАЈЕ ПРАВА НА ЦО2....ПА МИ СМО ПРАВА "ПИНК" РЕПУБЛИКА.... А КАДА БИ ДОДИКУ И ОНИ ПРАЈДАШИ ПОНУДИЛИ ДОБРУ "ЛОВУ".... БИЛА БИ ПАРАДА ПОНОСА И У НОВОМ ХОЛУ ВЛАДЕ РС У КОЈЕМ БИ УЦЕСТВОВАЛЕ И ЖЕНЕ СНСД-А...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

05.08.2014 13:35

Сви цланови СНСД то си заборавила.Једино ако их не обухватас ријецју инвалиди али у мозак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Навијац

05.08.2014 14:18

Сто би било добро да нам показе списак радних мјеста које обављају тих 100 цланова породица погинулих и РВИ-а. Гарантовано ни једно радно мјесто није ни близу мјесту које је она "пронасла" свом дјетету. Јос би било интересантније да доказе циме је она као премијерка заслузила похвале за запосљавање тих људи? Има ли неки од писаних трагова гдје она изрицито трази да се тим категоријама да посао? Након медијске буке о њеном сину, сјео је "Зељкин струцни стаб", па бројао људе по компанијама. Све и ако је информација тацна, највјероватније су ти људи добили посао мимо њеног уплитања и мозда и прије њеног устолицења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

05.08.2014 15:01

Халооооо зено. Прицас о Гацку , ста је са Бањалуком и Крајином гдје је 1. Крајиски корпус имао 100 000 бораца , па колико је то бораца и цланова породица а колико их је запослени у дрзавним предузецима. Одлазите сто брзе ! Нека додје црни дјаво али ви одлазите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мацаку цизмама

05.08.2014 15:47

Једина кокош коју сам видио да упорно покушава да кукуриче. Изазива пијетлове да јој изадју на црту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

06.08.2014 07:30

Запосљавају се људи преко невладиних организација и центра за социјални рад (носе цувене тене снсд) а преко бироа за запосљавање нико. Ваљда тај радник треба да има некакву струцну спрему а не одговарајуцу обуцу

ОДГОВОРИТЕ