Три сјајна Амера без СП-а!

Селектор америчке кошаркашке репрезентације Мајк Крижевски донео је одлуку да смањи број играча на припремама за Светско првенство, па је уместо 20, колико их је било до краја прошле недеље, сада остало њих 16.

Кошарка 05.08.2014 | 15:15
Три сјајна Амера без СП-а!

Најпре се тешко повредио Пол Џорџ, а онда је "тренер К", бар према писању Асошијејтед преса, решио да се одрекне услуга Џона Вола, Бредлија Била и Пола Мислапа.

Џон Вол је 22-годишњи плејмејкер Вашингтона, који га је 2010. одабрао као првог пика на драфту и који је од тада четири пута учествовао на Ол-стару, Бил је годину дана млађи бек-шутер из исте екипе, својевремено трећи пик са драфта 2012, који је прошле сезоне тројке шутирао са 40% успешности, а Милсап је 29-годишњи крилни центар Атланте, који је прошле сезоне остварио рекорд каријере са 17,9 поена по првенственом мечу, односно 19,4 у плеј-офу.

На списку Американаца преостали су: Кевин Дурант (Оклахома), Дерик Роуз (Чикаго), Кајри Ирвинг (Кливленд), Ентони Дејвис (Њу Орлеанс), Стивен Кари и Клеј Томпсон (обојица из Голден Стејта), Џејмс Харден (Хјустон), Кајл Корвер (Атланта), Демаркус Казинс (Сакраменто), Чандлер Парсонс (Далас), Гордон Хејворд (Јута), Демар Дерозан (Торонто), Демијал Лилард (Портланд), Кенет Фарид (Денвер), Андре Драмонд (Детроит) и Мејсон Пламли (Бруклин).

Американци ће са припремама наставити 14. августа у Чикагу, а 30. ће отпочети са наступима на Мундобаскету у Шпанији где ће, у оквиру групе Ц, редом играти против Финске, Турске, Новог Зеланда, Доминиканске Републике и Украјине, а потом се укрстити са групом Д у којој су Литванија, Ангола, Јужна Кореја, Словенија, Мексико и Аустралија.

Репрезентација Србије је у групи А са Шпанијом, Француском, Бразилом, Египтом и Ираном, а четири најбоља тима из те групе укрстиће се са најбољом четворком из друштва у коме су Филипини, Сенегал, Порторико, Аргентина, Грчка и Хрватска.

Коментари / 0

Оставите коментар