Ненад Маринковић поново у Партизану!

Фудбалски клуб Партизан близу је договора са Ненадом Маринковићем, који је поникао у редовима ’црно-белих’, сазнаје „Спорт“.

Фудбал 05.08.2014 | 13:15
Ненад Маринковић поново у Партизану!

Како преноси тај лист, крилни везиста је већ неко време у контакту са тренером Партизана Марком Николићем и у току дана би требало да буде обављен завршни разговор.

Маринковић би требало да потпише уговор на две године са вицешампионом Србије, чије боје је бранио од 2004. до 2010. године, или као члан првог тима ’црно-белих’ или Телеоптика.

Клуб из Хумске ће тако наставити традицију враћања бивших играча, а Маринковић је један од чланова веома талентоване генерације рођене 1988. у којој су били и Миралем Сулејмани, Милош Босанчић, Марко Јовановић и Немања Томић.

Маринковић је, иначе, најмлађи дебитант у историји Партизана, пошто је на мечу са Чукаричким 2004. године имао само 16 година, два месеца и седам дана. Ипак, у жестокој конкуренцији екипе, која се у поменутој сезони пласирала у Лигу шампиона, морао је да се бори за минутажу на позајмицама у Банату и ОФИ са Крита, да би 2010. године прешао у Смедерево.

После веома успешне сезоне, прешао је у израелски клуб Бнеи Јахуда из Тел Авива, где је за две године одиграо 80 утакмица и постигао 14 голова. Следећа станица је била у Швајцарској, у Сервету, а минулу сезону је бранио боје Хапоела из Акре.

Маринковић је био и члан кадетске, омладинске и младе селекције Србије.

Офанзивни везиста је у протеклих месец дана тренирао у спортском центру у Земуну, а међу ’црно-беле’ стиже као слободан играч.

Поред Партизана за њега су били заинтересовани Вождовац, клубови из Израела, Грчке, Швајцарске и Немачке.

Коментари / 0

Оставите коментар