Лоша туристичка сезона у Црној Гори

Предсједник Црногорског туристичког удружења Жарко Радуловић процјењује да је ова туристичка сезона једна од тежих у Црној Гори и да ће вјероватно бити као прошлогодишња или "мало лошија".

Регион 04.08.2014 | 13:37
 Лоша туристичка сезона у Црној Гори

За посљедње 24 године није пропала ниједна сезона, па неће ни ова, рекао је Радуловић, како преноси "Блиц Црна Гора". Према његовим ријечима, август ће бити на прошлогодишњем нивоу, али се очекује да ће септембар и октобар бити јако добри и могу да поправе укупан утисак. "Пад је свуда у окружењу. Хрватски хотелијери и туроператори већ траже помоћ Владе.

Имамо ситуацију с Русијом и Украјином, одигравало се Свјетско првенство у фудбалу, поплаве у региону, глобална криза и временске неприлике. Имали смо кишу два пута, једном 20, а други пут је трајала 25 дана. Кад се то сумира, може се рећи да је ова туристичка година једна од тежих", рекао је Радуловић. Предсједник Одбора за туризам у Привредној комори Драган Пурко Иванчевић сматра, у изјави за "Блиц", да ће се проблем руског тржишта наставити и идуће године, али и да се не смије дозволити да једно тржиште буде доминантно изнад 50 одсто.

Туристичка сезона је у пролазу, на њу не може више да се утиче, казао је Иванчевић додајући да се у наредних 15 до 20 дана рјешава наредна сезона, као и да би држава и туристичка предузећа требало да ураде све како би се обезбиједила шестомјесечна сезона у 2015.години.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

педја

04.08.2014 17:53

Нема лудих Срба, посто их лепо доцекају браца Црногорци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

05.08.2014 09:36

Није вам крива Украјина, криве су санкције које сте експресно увели Русији, само не знам како су оне дјелотворне, поготво што су вам купили трећину обале. Гдје су вам који су вам наредили да их уведете? Убједљиво сте најнекултурнији на граници и најскупљи за оно што нудите. Само тако наставите браћо Црногорци, све је мање људи који хоће да трпе ваше безобразлуке за своје паре.

ОДГОВОРИТЕ