Шкрбићев возач управља здравством

Љубиша Сладојевић, возач Ранка Шкрбића, управља Министарством здравља и особа је која доноси најзначајније одлуке у том ресору.

Република Српска 03.08.2014 | 15:00
Шкрбићев возач управља здравством

Сладојевић управља Министарством на основу наредби и инструкција које му издаје Шкрбић, док је Богданић, дефакто, техничко лице задужено за потписивање пројеката које је осмислио некадашњи министар и кум Милорада Додика.

Сладојевић је годинама возио Шкрбића, а када је овај напустио позицију министра здравља, остао је на позицији возача у Министарству. Након што Богданић постаје министар, Сладојевић је возио и њега. Све док га Богданић није унаприједио у Шефа кабинета.

Богданић је одлучио да препусти вођење Министарства здравља Сладојевићу, након састанка са Ранком Шкрбићем, до којег је дошло у бањи Слатина у марту ове године. У тој бањи се Шкрбић лијечио од последица удеса, који се десио на београдском аеродрому 3. марта.

Састанак је организовао Сладојевић, који је у то вријеме још увијек био возач. На састанку се Богданић обавезао Шкрбићу на пуну кооперативност и служење његовим интересима. Након тог састанка услиједиле су смјене у бившем Клиничко-болничком центру Бањалука, као и потписивање штетног уговора о изградњи централног хола јужног крила те болнице са фирмом „Линднер“. најважнији је одабир „Вамеда“ на изградњи ценгтралног медицинског блока Универзитетске болнице, за шта ће им бити плаћено 165 милиона КМ.

Недуго након састанка у Слатини, Љубиша Сладојевић постаје шеф кабинета министра здравља и потпуно преузима власт у том Министарству. Интересантно је да Богданић чак и са Милорадом Додиком комуницира преко моћног Љубише.

Зато је потпуно нејасно зашто је Додик 30. јула урлао на министра Богданића, пријетећи да ће бацити бомбу на Министарство здравља, чије је упосленике назвао „багром неспособном“, а не на Љубишу Сладојевића, који држи све конце у том ресору.

Није то први пут да је Додик насрнуо на Богданића, већ трећи, а након сазнања да Сладојевић води Министарство, извјесно је да су незадовољни брзином којом технички секретар Богданић потписује пројекте. Због којих ће завршити у затвору, јер је изабран за жртвеног јарца. Ту улогу заиста игра изванредно.

Раније сам најавио да је одлучено да буде смијењен помоћник Министра здравља Неђо Милаковић, правник по струци, јер није упозорио на катаклизмичне последице пререгистрације КБЦ-а у Универзитетску болнцу и та смјена је већ реализована.

Уз све ово додатак да ће Универзитетска болница Бањалука морати да издвоји огромних пола милиона марака за промјену печата, меморандума и осталих образаца. Биће то учињено чим Љубиша одобри паре и одреди извођача радова.

СлободанВасковицБлог

Коментари / 42

Оставите коментар
Name

семберац

03.08.2014 13:04

Није то никакво цудо.То је оцекивано овдје возаци И бравари И воде дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

03.08.2014 13:04

Јужно крило КБЦ-а Бањалука, Радиологија КБЦ-а Бањалука, Болница у Бијељини, почетак изградње сјеверног крила КБЦ-а Бањалука, Хемодијализни центар Бањалука... то је све урађено задњих година, мало ли је?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад му је шеф смрад

03.08.2014 13:04

Увијек је на овим просторима боље било бити неписмени возач било којег функционера него завршити било који технички факултет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

03.08.2014 13:25

Добро је да смо и живи, шта се све ради. Шта ће бити са нама и са нашим животима, са здрављем, док сви покупују виле по Монаку, Италији, Аустрији, Београду, Швајцарској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

03.08.2014 13:27

Опоравља се Краљ од Монака тј "Златне наруквице" само ме страх био, не дај Бозе, да специјалиста за здравље, амбасадор, којим слуцајем оде Дивцу у посјету па да цовјеку после операције позли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рубин

03.08.2014 13:30

Е, ја државе, ја министарства здравља, ја карикатура! Ја тајкунске фаце овог Шкрбића, богте! Ја на шта нам спаде Републико Српска! Само до октобра, па багру протјерати да се никад не врати! А ти, народе, коме су ускратили или онемогућили лијечење не дај се преварити-у октобру сви заједно-како рекох.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мисирац

03.08.2014 13:34

Сто се цудите па Цубри је кренуо ко возац, а види га сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојан

03.08.2014 13:40

имамо ми пуно возаца који су напреднији од многи политицки функционера ста мислите да су возаци тако неодговорни као политицки функционери колико би то донијело зртава

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

03.08.2014 13:46

Доктор - Како заборави Скрбанову вилу у Монте Карлу? Ваљда се слаземо да је и тај објекат изградио овај опљацкани народ а води се на Скрбицу као и Андрицград на оном лопову Кустурици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Као Сумахер да вози

03.08.2014 13:49

Поцело је са Биљиним возацем. Осилио се толико да је умислио да је неко битан, па га је морао Момо Мандиц лицно туци. Садасњи Зељкин возац је толико утицајан, да запосљава цијелу фамилију. Како је то успио препустам на масту цитаоцима. Додиков возац је коцкар. Туце по неколико хиљада марака на ноц по Србацким коцкарницама. Све то мозе јер рекетира људе и ради прљаве послове за Милу. Е то је оно за ста се Спириц бори, а ми требамо да им омогуцимо ..бе се њима за Републику Српску... Па це се Миле опет питати како је изгубио Србац и Градиску. Све то ми обицни људи гледамо годинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

небојша

03.08.2014 13:58

Пасу ал пасу,а народу ништа.Неће још дуго,ваљда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор БЛ

03.08.2014 13:59

СНСД ме не интересује као ни политика на овим просторима али не могу гледати да тако писете о цовјеку који везе нема са тим. Децко јесте био возац али није тај калибар, није кваран и нема сансе да он било ста одлуцује или да он нецим руководи ! Скрбица хапсите, судите му али брате овај децко се насао ту, добро му је боље него вецини биједних становника РС али није за линц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наташа БЛ

03.08.2014 14:04

Одлична је нама држава, ко њом управља. Ипак је возач квалификованији од свих нас који смо завршили факултете, а нарочито од оних који су не дај боже докторирали. Коме још требају паметни и образовани људи, кад имамо овакве возаче. Тужно је само што је све ово народ у Републици Српској сам допустио, народ је изабрао СНСД, па ето како нам је сад. Само колико видим, пробудили смо се, нећемо више дозволити ову монархију Миле Додика. Прошло је вријеме њиховог лоповлука, вријеме је да паметни и образовани људи попут Огњена Тадића воде бригу о држави, а не као Миле да се брине само за своје "кумове".

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИТАР

03.08.2014 14:27

Моземо се цудити бескрајно у земљи апсурда соферцине доносе одлуке- зато нам је овако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

схофер

03.08.2014 14:32

Треба торнадо да поцисти ту багру која се накупила па глуми несто јер сколовани не могу доци на ред од оваквог сљама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

03.08.2014 14:39

Док је бравар водио дрзаву, свима је било добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

зока

03.08.2014 14:45

Боље возач да доноси одлуке, него љубавнице којих по министарствима има безброј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

познајем цов'ека

03.08.2014 15:10

Људи, не писите глупости, Љубиса је екстра цовјек. Мозете ово реци за било кога, осим њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубиса Сладојевиц

03.08.2014 15:37

Ти стварно ниси нормалан..... Али нема везе све це се то једног дана поравнати...поздрав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

03.08.2014 16:43

А ста је проблем сто је Љубиса сеф кабинета? Добар је цовјек и стварно паметан. Ста ако је био возац? То знаци да не смије бити ниста друго. Мени је драго сто је он сеф кабинета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инспектор

03.08.2014 17:01

Игор БЛ, знаш ли ти која стручна спрема и искуство треба да се буде шеф кабинета министра? Ако је тај лик у реду како је могао са мјеста шофера прихватити то мјесто? Зашто је постављен на то мјесто? Зато што је клипан од повјерења. Да не цуре инормације о организованом криминалу. И он ти је добар?

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељо

03.08.2014 17:19

Подрска Љубиши, који је поштен човјек, за разлику од других возача.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

03.08.2014 17:38

Игоре Бл, није лаж само о твом пријатељу, цијела прича о Шкрбићу креће из љубоморних уста, и као таква почела да крузи, нема краја, људи лако прихватају, не питају се ста је истина. Битно је попљувати Додика и кума, последице које такве приче остављају на породице, о томе нико не размисља. Јер битно је да се прича пред изборе (задњих 3 год.). То је суштина, то улази у свијест људи. Шкрбићу неће бити ништа, а зашто, не зато што га неко штити (јер криминал нико не мозе заститити) већ зато што није ништа ни радио како не треба. Не причајте људи о некоме кога и не познајете!

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

03.08.2014 17:40

Прво се мало распитајте за тог цовјека, па онда писите. Један постен и породицан цовјек, који близу 20 година ради цасно и цестито. Радио је код многих функционера из свих странака. Олицење професионализма, за разлику од многих пацова из Владе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕЉА

03.08.2014 18:33

Хееее невјероватно ми лици на филм ЉУДИ У ЦРНОМ ИИИ Ако нисте знали тај дио се управо снима код нас, Миле резија Зељка сценарио.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

возац

03.08.2014 18:45

У Влади су сви возаци милионери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ссс

03.08.2014 19:06

Цуј софер сеф кабинета, јел могуце?!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

смјешно

03.08.2014 19:10

А заборавили сте месара, па кратки партнер, па возач кум Радишић, па возач Љубо Ћубић, имамо ми још доста возача који нас возају ли возају, а сви скупа одосмо у п.м. Па и Хитлер је командовао фелдмаршалима а возаче је готивио. Би што жалите породице наречених, како не спомињете хиљде породица које су остале без својих глава изгинувши за ову РС, о њиховој трауми ни рјечи, ко их шиша, важно је да сте се многи удомили на буџетима као наметници и онда сви заједно тонемо у амбис, имате ли право да тероришете овај напаћени народ, ко вам је дао то право, борци за РС сигурно нису, правдајте паразите и даље, као није Шкрбић ништа крив, гдје су паре, зашто смо већина у чабру????

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

03.08.2014 20:04

И у Градисци је примљен возац нацелника опстине а има запослење у СГ Посавина.Засто нису примили возаца неког незапосленог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

03.08.2014 20:04

Знаци јос једна постењацина у влади.Па како возац мозе напредовати до савјетника?Ста га савјетује?Како се мјења гума на Аудију?Све постењацине ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицко

03.08.2014 20:06

Момак је исправан и то сви који га познају це то потврдити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

03.08.2014 20:08

Лицно познајем Љубису цовјек је прва лига. Поздрав!

ОДГОВОРИТЕ
Name

познавалацприлика

03.08.2014 22:37

Момак је постен и породицан цовјек.Након петнаестак година и висе колико ради по разним мјестима у Влади,показао је како се ради професионално и постено, зато је и сасвим нормално као и у цијелом нормлном свијету да напредује.Цовјек није ни близу такав како је наводено у тексту.Познајуци га,он то себи не би дозволио да се уопсте надје у таквој ситуаацији нити вјерујем да би хтио такву позицију за себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зденко Бајо

03.08.2014 23:35

НЕМА ТУ НИШТА ЧУДНО. ДОДИК ПА И ШКРБИЋ СУ СВЈЕСНИ ОПАСНОСТИ КОЈА ИМ ПРИЈЕТИ КАД БУДУ ПОМЕТЕНИ СА ВЛАСТИ И НЕ ЖЕЛЕ ДА ОСТАНУ ДИРЕКТНИ ДОКАЗИ КРИМИНАЛА. КАД ЈЕДНОГ ДАНА БОГДАНИЋ БУДЕ УХАПШЕН НЕЋЕ ПОСТОЈАТИ ДОКАЗИ, (ПА НИ ЕВЕНТУАЛНИ АУДИО СНИМЦИ) ДА ЈЕ НАЛОГЕ ЗА КРИМИНАЛНЕ РАДЊЕ ДАВАО ДОДИК. ЈЕДИНИ СВЈЕДОК ЈЕ ДАКЛЕ ТАЈ ВОЗАЧ А МАФИЈА ЗНА КАКО СЕ РИЈЕШИТИ ВОЗАЧА КОЈИ ПРЕВИШЕ ЗНАЈУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мили

04.08.2014 10:33

Људи о цемо ми прицамо? Мозда овај цовјек није лоса особа али није за сефа кабинета. Овакав потез је само самар свима који су се сколовали и заврсавали сколу да би им неко неписмен сефовао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мисхо

04.08.2014 11:30

Питање за овог познаваоца прилика: А на којим мјестима је он то радио па да мозе бити компетентан за ову функцију??

ОДГОВОРИТЕ
Name

иххххх

04.08.2014 12:40

Знаци ли то да цистацица ако ради 10 година у влади мозе постати савјетница јер има десет година искуства рада у влади?Ста прицате ви?Па и ја асам постен и добар цовјек.Могу ли ја бити савјетник???Гдје на конкурсима тразе доброг цовјека?Није влада Каритас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маљуга

04.08.2014 13:12

Вози Мишко!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

05.08.2014 08:51

Цитам коментаре ових додиковаца и цудом се цудим.Драга господо јел се на радно мјесто прима по квалификацији и струцној спреми или ви имате неке струцњаке који одредјују ко је добар а ко лос цовјек?Оцито је син Зељке Цвијановиц ЉУДИНА када са најмањим просјеком оцјена доби посао у електропреносу.Смрди вам прица на километар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

05.08.2014 10:08

Најбоље да се не иде у школу него да се учлани у СНСД по рођењу након пар година постајеш директор, јер си дуго година члан и на основу тога добијеш радно мјесто хехехех Стаће и ово и онда идемо људи провјера диплома

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

05.08.2014 21:13

зиви били па видјели, КОГА ГОД ДА ЗАОКРУЗИМО МИ ЦЕМО НАХЕБАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магдалена

05.08.2014 21:42

Оволико се прича о том куму Шкрбићу, бившем некаквом доктору, у свим таблидима је на насловним страницама, а од њега ни трага ни гласа. Да ли је он можда давно ухапшен?

ОДГОВОРИТЕ