Крајиновић зауставио Троицког

Српски тенисер Филип Крајиновић пласирао се у финале челенџера у Кортини, пошто је био бољи од Виктора Троицког са 2:6, 7:5, 6:3.

Тенис 03.08.2014 | 13:15
Крајиновић зауставио Троицког

Меч је због лоших временских услова прекинут у суботу. До прекида је дошло у трећем сету, при резултату 1:1 у сетовима и вођству 1:0 Троицког у трећем.

Претходно је Виктор добио први сет са 6:2, а Крајиновић је узвратио са 7:5.

Меч је, иначе, био прекинут и у другом сету, при вођству Крајиновића са 6:5, да би млађи од српских тенисера после наставка изборио трећи сет, али је убрзо киша поново почела да пада.

У недељу се боље снашао Крајиновић, сачувао је чак седам брејк лопти, два пута одузео сервис противнику и стигао до финала. Двојица тенисера се нису дуго задржала на терену, што је добро, јер ће Крајиновић ускоро поново на терен, где ће се за трофеј борити са Италијаном Федериком Гаиом.

Киша у Кортини је правила велике проблеме организаторима од почетка турнира, па је тако Троицки одиграо прво и друго коло у истом дану, а исти случај је био и у суботу. Виктор је прво победио Шпанца Данијела Химено-Травера, а потом је започео дуел са Крајиновићем.

Први финалист челенџера у Кортини је већ познат, а то је домаћи тенисер Федерико Гаио, који је победио сународника Роберта Маркору са 7:5, 6:1.

Турнир у Кортини игра се за наградни фонд од 42.500 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар