Суд БиХ није дослиједан у својим одлукама

Одлука Апелационог вијећа Суда БиХ, којом је укинута првостепена пресуда са изречених 100 година затвора у предмету "Зијад Турковић и други", показује да Суд није дослиједан у својим одлукама, што изазива огромно незадовољство и правну несигурност грађана БиХ - изјавио је за БН телевизију главни тужилац БиХ Горан Салиховић.

Босна и Херцеговина 02.08.2014 | 15:08
Суд БиХ није дослиједан у својим одлукама

“Ми смо изузетно били задовољни првостепеном одлуком, којом је изречено 100 година затвора. Овдје се ради о неким претпоставкама, које је другостепени суд видио и када добијемо одлуку размотрићемо. Али, ово показује да Суд није дослиједан у својим одлукама, не само у овој одлуци, него и у предметима ратних злочина и корупције. То показује да ћемо морати размотрити могућност да се формира Апелациони суд или Врховни суд БиХ као другостепени суд, као што је у свим другим државама”, каже Салиховић.

Он напомиње да је Тужилаштво БиХ поштује одлуке Суда и вјерује у независно правосуђе, аоли да је незадовољно одлукама Суда којима су третирани организовани криминал, тероризам, ратни злочин и корупција.

“Такве одлуке Суда БиХ, одлуке пуштања ратних злочинаца, одлуке о корупцији у којима сви високопозиционирани буду ослобођени и ти предмети спусте на нижи ниво, стварају огромно незадовољство и правну нсигурност код грађана БиХ”, истиче Салиховић и пита - Куда ће нас то одвести?

“О овим стварима ћемо морати причати. Морамо размишљати о формирању Врховног или Апелационог суда БиХ и кроз структурални дијалог заокружићемо ту причу”, закључио је Салиховић.


(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

истоцно сарајево

02.08.2014 13:47

....казе цовјек који је наредио да се не хапси и не притвара цовјек који је дијелио награде за одсјецене српске главе (Семсудин Мехмедовиц)

ОДГОВОРИТЕ
Name

сведок

02.08.2014 16:51

Сипа је 2010 године доставила извјестај тузиластву БиХ о том организованом криминалу у том предмету сам саслусан у својству сведока по наредби суда БиХ неко из тузиластва скрива тај организовани криминал и одговорне за милионски сверц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

03.08.2014 06:21

Све док је народ подијељен у главама (при томе не мислим на ентитете јер ентитети могу фунционисати само мало да се ради) овако це то изгледати. Ово је насе,оно тамо је њихово,тако нам намецу властодрсци а ми их слијепо слиједиомо.... А код "властодрзаца" и криминалаца нема насе,њихово. Код њих цвјета посао и лова се обрце и наравно застицени су... Али ми смо слијепи,обицни људи,да не казем глупи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Границни прелаз Раца

03.08.2014 10:27

Функционисаце суд БиХ када буду хапсили Спирица послије избора

ОДГОВОРИТЕ